4 tips om de snelheid van uw website te verbeteren

Veel mensen hebben het wel eens ondervonden. Er wordt op een zoekresultaat in Google geklikt, maar vervolgens duurt het erg lang voordat de website wordt weergegeven. In dat geval is de kans groot dat u de website weg klikt. Daardoor heeft een website te maken met een hoog bouncepercentage. Daarnaast heeft een trage website ook een negatief effect op de rankings in Google.

Met het oog op de gebruiksvriendelijkheid en de SEO inrichting van de website zal hier dus een oplossing voor moeten komen. In een andere blog gaven wij al een voorproefje van een aantal tips om het bouncepercentage te verlagen. Wij gaan nu dieper in op 4 tips die de snelheid van een website kunnen verbeteren.

Snelle server

Het is belangrijk dat uw website wordt ondergebracht bij een hostingpartij die voor een snelle laadtijd van de website kan zorgen. Een trage laadtijd zorgt er namelijk voor dat uw website nooit optimaal zal scoren in de Google zoekresultaten.

Google vindt het belangrijk dat de reactietijd van een server niet meer dan 200 ms is. Via tools als Pingdom en Google PageSpeed Insights kunt u de laadtijd van uw website bekijken. Mocht de reactietijd van de server niet in orde zijn, kijk dan eens rond naar hostingpartijen die wel voor een goede serversnelheid kunnen zorgen.

GZIP compressie

De GZIP compressie is een belangrijk onderdeel om de grootte van uw website te verkleinen. We hebben het dan niet over het aantal pagina’s, maar wel over de hoogte van het aantal KB’s van de bestanden op uw website. Door GZIP compressie aan te zetten, is het mogelijk om kleinere bestanden naar de browser te sturen. Daardoor kan de laadtijd van uw website flink worden verbeterd.

Het aanzetten van de GZIP compressie kan in sommige gevallen via het CMS systeem van uw website worden gerealiseerd. In veel gevallen zult u echter dieper in de techniek moeten duiken om de GZIP compressie te activeren. Zo is het mogelijk om een code in het .HTACCESS bestand van de website te plaatsen. Het beste kunt u hiervoor een ervaren webbouwer in te schakelen.

Browsercaching

Met het aanzetten van de browsercaching zorgt u ervoor dat u een houdbaarheidsdatum meegeeft aan afbeeldingen, CSS bestanden, Javascripten etc. Daardoor hoeft een terugkerende bezoeker deze bestanden niet elke keer te downloaden van de server, maar worden deze bestanden lokaal opgeslagen op de computer van de bezoeker. Mocht u de browsercaching hebben geactiveerd, dan zal een terugkerende bezoeker een snellere laadtijd ervaren.

Het aanzetten van de browsercaching zal in de meeste gevallen via het .HTACCESS bestand van de website moeten worden gedaan. Hierbij kunt u zelf bepalen hoelang bepaalde bestanden in de cache mogen blijven staan.

Afbeeldingen comprimeren

De vierde tip is het comprimeren van de afbeeldingen op uw website. Dit houdt in dat de afbeeldingen qua aantal KB’s zo klein mogelijk worden opgeslagen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de kwaliteit en de afmetingen hierbij zoveel mogelijk worden behouden.
In Photoshop zit de functie ‘opslaan voor web’. Daarmee zult u al flink wat KB’s besparen. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om de afbeeldingen vervolgens nog door Kraken te halen. Zo kan de laadtijd van de pagina’s op uw website flink worden verbeterd.

Hulp nodig bij de snelheid van uw website?

Heeft u hulp nodig met het verbeteren van de snelheid van uw website? De internet marketing specialisten van B&S Media Internetmarketing helpen u graag verder. Wij zijn telefonisch te bereiken via 038-3376678. Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar info@bsmedia.nl.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.