SEO case Cheap Campers

 

Cheap Campers is gespecialiseerd in camperverhuur in Amerika, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië. Bij Cheap Campers heeft men de keuze uit diverse campers – van voordelig tot luxe- van verschillende gerenommeerde merken.

 

De uitdaging

De uitdaging was de vindbaarheid in de organische zoekresultaten verbeteren, om zo uiteindelijk meer website bezoeken te genereren. Het is voor Cheap Campers van belang om vindbaar te zijn op woorden gerelateerd aan een camper huren in combinatie met de eerder genoemde landen. Ook de populaire bestemmingen binnen deze landen zijn belangrijk.

Website Cheap Campers

 

De oplossing

Om te kunnen bepalen welke zoekwoorden relevant zijn, hebben wij allereerst een uitgebreide zoekwoorden analyse uitgevoerd. Vervolgens zijn diverse bestaande pagina’s volledig geoptimaliseerd voor deze zoekwoorden. Hierbij kan gedacht worden aan het optimaliseren van de tekst, page title en meta description en de H1/H2 opmaak. Hierdoor zagen we mooie stijgingen in de organische posities.

Om de posities een verdere boost te geven hebben we samen met de klant de URL structuur geoptimaliseerd. De URL’s van Cheap Campers waren nog aardig lang en bevatten dubbelingen. We hebben de URL’s ingekort door de dubbelingen te verwijderen.

Zo hebben we de URL https://cheapcampers.nl/camper-huren/camper-huren-australie.html
aangepast naar https://cheapcampers.nl/camper-huren/australie.html

 

Het resultaat

Door het aanpassen van de URL structuur hebben de posities een enorme boost gekregen. De meeste zoekwoorden zijn inmiddels gestegen naar topposities. Om de posities stabiel te houden worden er maandelijks diverse optimalisaties gedaan.

Cheap Campers stijging posities

Naast stijgingen in posities, zien we ook een grote stijging in organisch verkeer. Sinds de URL structuur is aangepast en de posities zijn verbeterd, is het organisch verkeer toegenomen met 369,50% ten opzichte van de periode hiervoor.

Cheap Campers Analytics resultaten

 

Wat zegt de klant?

Mike Schouten van Cheap Campers

“In 2016 hebben wij B&S Media gevraagd om onze website beter vindbaar te maken in de organische zoekresultaten. Afgelopen 2 jaar werken wij al naar tevredenheid samen, afspraken worden nagekomen en onze website is beter vindbaar. Wij houden de aanpassingen op de website zelf bij. B&S Media zorgt elke maand voor een prioriteitenlijst met aanpassingen die wij door kunnen voeren. Daarnaast ontvangen wij elke maand een rapportage waarin staat op welke positie wij per zoekwoord staan en wat de planning voor de komende maand is.”

 

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Maak dan vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.