SEO case Stichting Rijpickerwaard

 

Al sinds 1985 draagt Stichting Rijpickerwaard zorg voor zowel huisdieren als zwerf- en afstandsdieren. Per jaar biedt het asiel aan gemiddeld 300 honden en katten onderdak. Naast het asiel heeft Stichting Rijpickerwaard ook een pension voor honden en katten. Met de opbrengsten van het dierenpension kunnen ze investeren in het aanbieden van de beste zorg en dieren een veilig (nieuw) thuis geven.

 

De uitdaging

Stichting Rijpickerwaard is gevestigd in IJsselstein. Voor hen is het van belang om als dierenpension goed vindbaar te zijn in deze regio. Aan ons de uitdaging om met zoekwoorden gerelateerd aan dierenpension zo hoog mogelijk te eindigen in de organische zoekresultaten van Google. Wat uiteindelijk moet leiden tot een groei in het organisch verkeer en het verhogen van de conversies.

 

De oplossing

Om de doelstellingen van Stichting Rijpickerwaard te realiseren, hebben we de website van A t/m Z op technisch vlak doorlopen. Wanneer je eenmaal alle technische optimalisaties hebt doorgevoerd, betekent dat niet dat je er bent. Google verandert regelmatig hun algoritmes, waardoor de aandacht voor techniek niet mag verslappen.

Zo heeft Google onlangs de mobile-first indexing uitgerold. Dat betekent dat Google de mobiele versie van je website gaat gebruiken voor het indexeren en rangschikken van je website in de zoekresultaten. Om mobiele gebruikers de best mogelijke ervaring te geven, hebben wij onder andere de snelheid van de website op mobiel geoptimaliseerd:

PageSpeed Stichting Rijpickerwaard

Om de online vindbaarheid verder te verbeteren, hebben we op basis van de gekozen zoekwoorden teksten geschreven en hier landingspagina’s voor aangemaakt. Eens in de zoveel tijd voorzien we deze pagina’s van een update. Zo laten we Google zien dat deze pagina’s nog steeds up-to-date en relevant zijn.

 

Het resultaat

We zien een flinke groei in de organische bezoekersaantallen. We hebben de maanden januari 2016 t/m juli 2016 (voor de start van de SEO campagne) vergeleken met de maanden januari 2018 t/m juli 2018.

Groei organisch verkeer Stichting Rijpickerwaard

Alleen al via de organische zoekresultaten hebben we in deze maanden een stijging van 9.921 (+101,13%) gerealiseerd. Dit hebben we te danken aan de stevige topposities voor alle zoekwoorden.

Stichting Rijpickerwaard - SEO posities

 

Wat zegt de klant?

Wim Hagenaar van Stichting Rijpickerwaard

“B&S Media Internetmarketing is al een aantal jaar verantwoordelijk voor onze SEO campagne. En met succes! Onze website is beter vindbaar in de organische zoekresultaten van Google, het aantal klanten is gestegen én we hebben een mooie omzetgroei behaald. Verder zijn de lijnen kort en wanneer je een e-mail stuurt, wordt er snel gereageerd. B&S Media Internetmarketing is een prettig bedrijf om mee samen te werken!”

 

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Maak dan vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.