Met een geoptimaliseerde website of webshop haal je meer rendement uit je websitebezoekers. Zo zorg je er niet alleen voor dat klanten je vinden, maar ook daadwerkelijk tot actie overgaan!

 

Wat is website optimalisatie?

Website optimalisatie is een structureel proces waarbij je website of webshop geoptimaliseerd wordt om aantrekkelijker te worden voor bezoekers en zoekmachines. Dit zorgt doorgaans voor meer conversies. Elke website heeft de potentie om meer leads en meer omzet te genereren!

Website optimalisatie

 

Hoe werkt website optimalisatie precies?

Om je bezoekers de beste ervaring te geven en meer omzet voor je bedrijf te generen, is het belangrijk dat je website optimaal presteert. Het optimaliseren van websites is een specialistisch vakgebied, wat bestaat uit usability optimalisatie, zoekmachine optimalisatie en conversie optimalisatie. Hierdoor wordt je website gebruiksvriendelijker, beter vindbaar en vergroot je de kans op doorklikken en conversies.

1. Usability optimalisatie

Allereerst is het belangrijk dat de usability (gebruiksvriendelijkheid) van je website wordt verbeterd. Door je website o.a. op structuur, snelheid, navigatie, gemak, responsive en design te optimaliseren, kun je bezoekers een optimale gebruikerservaring bieden. Hiermee voorkom je dat bezoekers je website vroegtijdig verlaten. Door de usability van je website te verbeteren, vergroot je ook direct de online vindbaarheid ervan.

2. Zoekmachine optimalisatie

Wanneer je website eenmaal gebruiksvriendelijk is en aan de technische eisen voldoet, is de tweede stap het aantrekken van bezoekers naar jouw website. Belangrijk hierbij is dat je product of dienst online goed gevonden wordt en bovenaan in Google staat. Hiervoor optimaliseren we de content op je website en verhogen we de domein autoriteit door middel van linkbuilding en bloggen. Door SEO in te zetten, kun je eenvoudig je online vindbaarheid verbeteren.

3. Conversie optimalisatie

Misschien wel de belangrijkste factor voor je website is het conversiepercentage. Want zodra bezoekers eenmaal op je website zijn, wil je natuurlijk dat ze iets ‘doen’. Door te sturen in het denken en handelen, kun je bezoekers converteren naar betalende klanten. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van call to actions, buttons, bepaald kleurgebruik, USP’s, acties en recensies.

 

“Ruim 80% van de offerte aanvragen op Warmtestore.nl komt vanuit de internet marketing campagnes die B&S Media voor ons beheert. De wereld veranderd, print verliest zijn kracht, internetmarketing speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven. Wij zijn zeer tevreden met de professionele en persoonlijke aanpak van B&S Media Internetmarketing.”
Jeroen Hup, eigenaar Warmtestore.nl

 

Website optimalisatie bij B&S Media

Je website laten optimaliseren door B&S Media zorgt voor meer rendement en (meetbaar) resultaat. Onze internet marketing specialisten hebben brede kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van website optimalisatie. Daarnaast weet ons team wat er voor nodig is om jouw website op hoog in Google te krijgen.

  • 24/7 gevonden worden door potentiële klanten
  • Rapportages van resultaat en werkzaamheden
  • Blijvende verbeteringen aan jouw website
  • Vaste maandelijkse investering

 

Meer uit je website halen? Doe de gratis quickscan!

Ben je benieuwd of je wel het maximale uit je website haalt? Vraag dan gratis én vrijblijvend een quickscan aan bij B&S Media Internetmarketing. Wij geven je inzicht in verbeterpunten van je website op het gebied van website optimalisatie, zodat jij beter gevonden kan worden door potentiële klanten!

Vraag direct de quickscan aan!

 

3 veel gestelde vragen over website optimalisatie

1. Kan ik zelf beslissen hoe mijn website verandert?
Natuurlijk. Het is jouw website. Daarom overleggen we met je over het plan van aanpak. Ben je akkoord met onze verbeteradviezen en de aanpak? Dan optimaliseren wij je website.
2. Wat wordt er gedaan bij website optimalisatie?
Website optimalisatie wordt ook website marketing genoemd. Het optimaliseren van je website zorgt er voor dat je beter wordt gevonden en beter converteert. De techniek van de website wordt dan onder handen genomen, zodat de website zoekmachine vriendelijk wordt. Daarnaast worden teksten, titels, afbeeldingen en dergelijke geoptimaliseerd met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Het conversieproces zal worden geoptimaliseerd, zodat het aantal conversies zal stijgen. Ook is het mogelijk dat er een linknetwerk wordt opgezet, zodat de website in de ogen van Google meer waarde krijgt.
3. Wat voor een rapportages krijg ik?
Je ontvangt maandelijks duidelijke rapportages over de prestaties van je website optimalisatie campagne. In de rapportages zie je hoeveel bezoekers je website heeft gehad en hoeveel leads (klanten) dit heeft opgeleverd. Daarnaast word je regelmatig gebeld door je campagnemanager om de resultaten persoonlijk door te spreken.

 

Online marketing adviseurs - B&S Media

 
 

Direct contact opnemen met een adviseur?

Bel dan 038 337 6678 of mail naar info@bsmedia.nl!