Website optimalisatie

Heb jij een website, maar levert deze niet het beoogde resultaat op? Dan is het hoog tijd voor website optimalisatie. Wij helpen je graag je website te verbeteren, zodat jij meer leads en omzet kan genereren.

Weten wat website optimalisatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul het contactformulier in om een afspraak te maken met één van onze specialisten!

038 337 6678   info@bsmedia.nl

Laat jouw website optimaliseren en behaal meer leads. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Website optimalisatie door B&S Media zorgt voor meer rendement en (meetbaar) resultaat. Onze internet marketing specialisten hebben brede kennis en ervaring opgebouwd op het gebied van website optimalisatie.

Daarnaast weet ons team wat er voor nodig is om jouw website op hoog in Google te krijgen. Met een geoptimaliseerde website of webshop haal je meer rendement uit je websitebezoekers. Zo zorg je er niet alleen voor dat klanten je vinden, maar ook daadwerkelijk tot actie overgaan. Vraag vandaag nog een gratis quickscan aan!

De voordelen voor jou

  • Meetbaar resultaat
  • Betere vindbaarheid in de zoekmachines
  • Structurele verbeteringen aan de website
  • Meer bezoekers op de website
  • Meer omzet en leads

Wat is website-optimalisatie?

Website-optimalisatie is een structureel proces waarbij je website of webshop geoptimaliseerd wordt om aantrekkelijker te worden voor bezoekers en zoekmachines. Dit zorgt doorgaans voor meer conversies. Elke website heeft de potentie om meer leads en meer omzet te genereren!

Hoe kun je een website optimaliseren?

Om je bezoekers de beste ervaring te geven en meer omzet voor je bedrijf te genereren, is het belangrijk dat je website optimaal presteert. Het optimaliseren van websites is een specialistisch vakgebied, wat bestaat uit usability optimalisatie, zoekmachine optimalisatie en conversie optimalisatie. Hierdoor wordt je website gebruiksvriendelijker, beter vindbaar en vergroot je de kans op doorklikken en conversies.

Website optimalisatie door experts

+

Succesvolle websites en webshops ontwikkeld

+

Samen meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van webdesign

De gemiddelde waardering van onze relaties

Usability optimalisatie

Usability optimalisatie

Allereerst is het belangrijk dat de usability – of gebruiksvriendelijkheid – van je website wordt geoptimaliseerd. Door je website onder andere op structuur, snelheid, navigatie, gemak, responsiveness en design te optimaliseren, kun je bezoekers een optimale gebruikerservaring bieden. Hiermee voorkom je dat bezoekers je website vroegtijdig verlaten. Door de usability van je website te verbeteren, vergroot je ook direct de online vindbaarheid ervan.

Voorkom dat potentiële klanten afhaken

Een voorbeeld van ‘usability optimalisatie’. Je zoekt met je mobiele telefoon op de term ‘bloemen kopen’. Nadat je klikt op een URL, valt het je op dat de website niet goed zichtbaar is op je mobiele telefoon en traag laadt. Dit zorgt ervoor dat het veel moeite kost om dit bloemetje op de desbetreffende website te bestellen. Waarschijnlijk haak je af en kies voor een website die wél geoptimaliseerd is voor je mobiele telefoon. Met website optimalisatie zorgen wij dat je website goed geoptimaliseerd is voor een mobiele telefoon, tablet of laptop en snel en gebruiksvriendelijk is. Hierdoor voorkomen wij dat jij klanten misloopt!

Zoekmachine-optimalisatie

Wanneer je website eenmaal gebruiksvriendelijk is en aan de technische eisen voldoet, is de tweede stap het aantrekken van bezoekers naar jouw website. Belangrijk hierbij is dat je product of dienst online goed gevonden wordt en bovenaan in Google staat. Hiervoor optimaliseren we de content op je website en verhogen we de domein autoriteit door middel van linkbuilding en bloggen. Door SEO in te zetten, kun je eenvoudig je online vindbaarheid verbeteren.

Structurele verbeteringen aan jouw website

Het optimaliseren van je website om meer bezoekers te verkrijgen is een doorlopend proces. We gaan maandelijks voor je aan de slag om je website beter vindbaar te maken. Benieuwd of je zelf invloed kunt uitoefenen op de vindbaarheid van je website? Zeker! Zo kunnen blogs bijdragen aan een goede vindbaarheid. Als eigenaar van het bedrijf weet je precies met welke vragen jouw klant zit. Schrijf hier een goede blog over en plaats deze op de website. Door dit structureel te doen, kun je bijdragen aan een betere vindbaarheid.

Zoekmachine optimalisatie

Conversie optimalisatie

Conversie-optimalisatie

Misschien wel het belangrijkste voor je website is het conversiepercentage. Want zodra bezoekers eenmaal op je website zijn, wil je natuurlijk dat ze iets ‘doen’. Door te sturen in het denken en handelen, kun je bezoekers converteren naar betalende klanten. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van call to actions, buttons, bepaald kleurgebruik, USP’s, acties en recensies.

Geen visitekaartje, maar een leadmachine

Want een website zou meer moeten zijn dan een online visitekaartje, toch? Toch fungeren veel websites momenteel meer als een visitekaartje dan als leadmachine. En dat is zonde. De specialisten van B&S Media helpen jou om het doel van je website in kaart te brengen en gaan vervolgens aan de slag om dit doel zo helder mogelijk naar voren te laten komen op de website.

Ook dit punten lichten we graag toe met een voorbeeld. Online heb je een headset gevonden en deze wil je graag bestellen. Je plaatst de headset in je (online) winkelmand en wilt deze vervolgens afrekenen. Er worden vervolgens (onnodige) gegevens aan je gevraagd zoals je telefoonnummer en je geboortedatum. Er lijkt geen einde aan het formulier te komen en het duur je allemaal veels te lang. De kans dat je afhaakt is groot. Bij website optimalisatie nemen wij je hele website onder de loep en zorgen wij ervoor dat dit soort processen zo efficiënt mogelijk ingericht zijn.

3 veelgestelde vragen over website optimalisatie

Natuurlijk. Het is jouw website. Daarom overleggen we met je over het plan van aanpak. Ben je akkoord met onze verbeteradviezen en de aanpak? Dan optimaliseren wij je website.

Website optimalisatie wordt ook website marketing genoemd. Het optimaliseren van je website zorgt er voor dat je beter wordt gevonden en beter converteert. De techniek van de website wordt dan onder handen genomen, zodat de website zoekmachine vriendelijk wordt. Daarnaast worden teksten, titels, afbeeldingen en dergelijke geoptimaliseerd met de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Het conversieproces zal worden geoptimaliseerd, zodat het aantal conversies zal stijgen. Ook is het mogelijk dat er een linknetwerk wordt opgezet, zodat de website in de ogen van Google meer waarde krijgt.

Je ontvangt maandelijks duidelijke rapportages over de prestaties van je website optimalisatie campagne. In de rapportages zie je hoeveel bezoekers je website heeft gehad en hoeveel leads (klanten) dit heeft opgeleverd. Daarnaast word je regelmatig gebeld door je campagnemanager om de resultaten persoonlijk door te spreken.

Website laten optimaliseren?

Je kunt veel geld investeren in marketing, maar als je website niet aan de eisen voldoet, haal je niet alles uit je investering. Wij helpen je graag het maximale uit je website te halen. Schakel ons in.

Neem contact met ons op!

038 337 6678     info@bsmedia.nl

B&S Media Internetmarketing adviseurs

Liever binnen 2 uur een adviseur spreken? Laat je gegevens achter.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.