Veelgestelde vragen

Hier hebben wij alle veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Google Ads

Hoe wordt een advertentiebudget bepaald?

Het advertentiebudget wordt altijd in overleg met de klant bepaald. Het benodigde budget hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan doelstellingen, geschatte kosten per klik, klik volume schattingen en de concurrentie.

Betaal ik mijn advertentiebudget aan B&S Media?

Nee. Het advertentiebudget en de kosten voor de diensten van B&S Media zijn 2 aparte betalingen. Het advertentiebudget wordt rechtstreeks aan Google betaald. De maandelijkse kosten van B&S Media betaal je aan ons.

Kan ik jullie advertentie ideeën of zoekwoord ideeën doorsturen?

Je bent meer dan welkom om suggesties te sturen, zodat we je campagnes volledig kunnen afstemmen op jouw doelstellingen. De beste resultaten worden immers behaald dankzij een nauwe samenwerking tussen jou en je campagnemanager.

Ik heb al een (oude) bestaande Ads campagne, wat doen jullie hiermee?

Afhankelijk van wat jouw huidige Google Ads prestaties zijn, bepalen we of we je bestaande Google Ads campagne beheer overnemen of een volledig nieuw Ads-account maken. Ook in het geval van een nieuw account, blijf jij eigenaar van alle campagnes.

Maken jullie ook mijn banners?

Ja, wij maken ook je banners. Dit doen we binnen het Google Ads programma. Het is ook mogelijk om zelf je banners (in verschillende formaten) aan te leveren.

Wat heb ik nodig voor Google Shopping?

Voor het opzetten van Google Shopping zijn drie onderdelen nodig:

  • Google Shopping feed vanuit de webshop
  • Google Merchant Center
  • Google Ads account

Verder is het belangrijk dat je webshop beveiligd (HTTPS) is en moet er een aparte pagina zijn waar meer informatie te vinden is betreft verzending en retourneren.

Wat zijn locatie-extensies en wat levert het op?

Met locatie-extensies is het mogelijk om je bedrijfsadres, een kaartmarkering en een telefoonnummer toe te voegen aan je advertentietekst. De extensies voor mobiele apparaten hebben een routebeschrijving. Wanneer iemand op de locatie-extensie klikt, worden er standaard kosten per klik in rekening gebracht. Met locatie-extensies moedig je gebruikers aan om je bedrijf persoonlijk te bezoeken!

SEO (zoekmachine optimalisatie)

Waarom moet ik aan zoekmachine optimalisatie doen?

Dankzij zoekmachine optimalisatie is het mogelijk om een stevige basis neer te leggen voor je website. Op langere termijn zal SEO altijd resultaat geven, waardoor meer mensen je website kunnen vinden. En meer website bezoekers betekent meer klanten en meer omzet. B&S Media is gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie en kan je website hoog laten scoren in Google!

Hoe bepaal ik mijn SEO zoekwoorden?

Je campagnemanager stemt samen met jou de zoekwoorden af. Hij of zij adviseert je hierin en uiteraard zijn je suggesties meer dan welkom. Verplaats je vooral in je (toekomstige) klanten en waar zij naar zullen zoeken. Welke trefwoorden gebruiken zij daarbij? Met speciale tools analyseren wij vervolgens welke zoekwoorden interessant genoeg zijn voor je bedrijf en of het kans maakt om in de Google top 10 te komen.

Op welk termijn kan ik zichtbare resultaten verwachten?

Voordat je investeert in zoekmachine optimalisatie wil je natuurlijk weten wanneer je resultaat kunt verwachten. Een terechte vraag, maar helaas niet eenvoudig om antwoord op te geven. Dit hangt onder andere af van de huidige website, branche, concurrentie en doelstellingen. Daarnaast hebben we te maken met een dynamisch speelveld. Zoekmachines zijn namelijk continu in beweging en het algoritme waarmee zij de volgorde van zoekresultaten bepalen, wijzigen keer op keer. Ook heeft Google tijd nodig om de SEO geoptimaliseerde pagina(‘s) opnieuw te indexeren. Om toch een indicatie te kunnen geven, hanteren wij de volgende richtlijnen:

  • Na 3 maanden: de eerste SEO resultaten zijn meetbaar
  • Na 6 maanden: zichtbare boost in het organische zoekverkeer
  • Na 12 maanden: SEO begint duidelijk zijn vruchten af te werpen d.m.v. meer klanten en omzet
Kan ik ook direct hoog in Google staan zonder zoekmachine optimalisatie?

Het is ook mogelijk om direct hoog te staan in Google zonder dat je daarvoor de website hoeft te optimaliseren. Je kunt er dan voor kiezen om Google Ads te gebruiken. Dit is het advertentieprogramma van Google. Je betaalt er dan voor om advertenties te laten zien als mensen bepaalde zoekwoorden intypen. Lees meer over Google Ads.

Webdesign

Ik wil een nieuwe website laten maken, hoe gaat dat?

Een nieuwe website laten maken begint bij het in kaart brengen van jouw behoeften en online doelstellingen. Op basis van deze input en onze ervaring wordt de complete website vormgegeven en ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie over het laten maken van een website.

Wordt mijn website mobielvriendelijk opgeleverd?

Ja, je website wordt in responsive design gebouwd. Dit betekent dat het design zichzelf optimaliseert voor mobiele apparaten en dus mobielvriendelijk is.

Wordt mijn website ook goed gevonden?

Ja, je website wordt goed gevonden in Google. Hoe hoog je precies gaat scoren hangt af van heel veel factoren. Wij zorgen er in ieder geval voor dat de structuur en techniek van je website SEO geoptimaliseerd is. Om het pakket compleet te maken, kunnen onze specialisten SEO geoptimaliseerde content schrijven, zodat je op voor jouw relevante zoekwoorden topposities scoort.

Kan ik zelf mijn bezoekers statistieken bekijken?

Ja, dit kan met Google Analytics. Deze gratis software is eenvoudig te koppelen aan je website, waarmee je vervolgens allerlei gegevens kunt halen met betrekking tot je website.

Vragen of meer informatie?

 

Neem contact met ons op!

038 337 6678     info@bsmedia.nl

B&S Media Internetmarketing adviseurs

Of wil je liever zelf teruggebeld worden?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Samenwerken aan online succes?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.