Google Shopping

Wanneer je in het bezit bent van een webshop, is Google Shopping een snelle en makkelijke manier om je producten bij potentiële klanten onder de aandacht te brengen.

Weten wat Google Shopping voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul het contactformulier hiernaast in of ons op 038 337 6678 of ons info@bsmedia.nl

Ook met jouw producten bovenaan in Google? Start nu een succesvolle Google Shopping campagne!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is Google Shopping?

Wanneer je in het bezit bent van een webshop, is Google Shopping een snelle en eenvoudige manier om je producten bij potentiële klanten onder de aandacht te brengen. De advertenties, inclusief productinformatie en afbeeldingen, worden bovenaan of rechts in de zoekresultaten van Google vertoond. Daarnaast worden de producten weergegeven in het tabblad ‘Shopping’ in het Google menu. Door middel van Google Shopping kunnen consumenten eenvoudig en snel producten vinden en vergelijken. En omdat de consumenten in dit geval vaak specifieke producten zoeken, is de kans ook groter dat ze overgaan tot een aankoop. Google Shopping kan daarom een krachtig hulpmiddel zijn om jouw producten visueel onder de aandacht te brengen op het moment dat mensen juist op zoek zijn naar dat specifieke product!

Google Shopping

De voordelen voor jou

  • Je product wordt visueel onder de aandacht gebracht
  • Je product is gemakkelijk online te vinden
  • Direct verkeer naar je productpagina
  • Je betaalt alleen per klik

Hoe werkt Google Shopping?

Om je producten in de zoekresultaten van Google te laten vertonen, moet er een productfeed gemaakt worden. In deze productfeed staat alle informatie die Google nodig heeft om de producten te kunnen vertonen. Deze productfeed koppel je vervolgens aan het Google Merchant Center, welke deze keurt op volledigheid en correctheid. Wanneer alles in orde is, kan de Shopping campagne aangemaakt worden in Google Ads. Het inrichten van een Shopping campagne is een tijdrovende klus en vereist veel kennis. De SEA specialisten van B&S Media zijn door Google gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring in het bouwen en onderhouden van Shopping campagnes. Zo weet je zeker dat je het maximale uit je advertentiebudget haalt!

 

Google shopping campagne bij B&S Media

Onze SEA specialisten hebben veel ervaring met het opzetten en beheren van een Google Shopping campagne. Achter de schermen bieden wij op jouw producten, die vervolgens in de zoekresultaten van Google komen. Via Google Ads houden wij de Shopping campagne continu in de gaten en optimaliseren we deze om het maximale uit je advertentiebudget te halen!

MAAK VRIJBLIJVEND KENNIS

Referenties

Weten waarom zoveel bedrijven voor de diensten van B&S Media hebben gekozen?

Bas Van Olst

Bas van Olst

123schuifdeuren.nl

“Wij werken al jaren samen met B&S Media en ze denken goed met ons mee. Nieuwe ontwikkelingen worden besproken en zonodig toegepast. Prettig zijn de korte lijntjes als er zaken besproken moeten worden. De samenwerking met B&S Media heeft er zeker aan bijgedragen, dat we de laatste jaren behoorlijk zijn gegroeid als bedrijf. Kortom, ze verdienen een dikke duim!“
Lees
Jeroen Hup Warmtestore

Jeroen Hup

warmtestore.nl

“Na vele jaren de Google Ads campagnes in eigen beheer te hebben uitgevoerd, hebben wij in 2008 B&S media Internetmarketing ingeschakeld om het beheer van deze Ads campagnes over te nemen. Vrijwel direct na het geheel opnieuw opzetten van de Ads campagnes stegen de bezoekersaantallen op onze website. Daarnaast vond er een veel grotere conversie plaats (een hoger percentage offerte aanvragen in verhouding tot het aantal kliks). Ook heeft B&S Media vorig jaar een compleet nieuwe Magento webshop voor ons bedrijf gerealiseerd. Het hele proces van ontwikkeling tot oplevering is ons zeer goed bevallen. Voor ons staat B&S Media voor: betrokkenheid, kwaliteit en professionaliteit. Het belang van persoonlijke betrokkenheid en persoonlijk overleg is recentelijk gebleken, nadat wij onze campagnes na een aantal jaren eens flink geïnventariseerd en uitgefilterd hebben. Hiermee besparen wij een hoop onnodige kosten, is de leadprijs gedaald en weten we dat de leads die we binnenkrijgen waardevol zijn. Wij zullen een ieder dan ook dit bedrijf ten zeerste aanbevelen!“
Lees

3 veelgestelde vragen over Google Shopping

Wanneer je in het bezit bent van een webshop, is Google Shopping een snelle en eenvoudige manier om je producten bij de consument onder de aandacht te brengen. De advertenties worden vertoond met productvermeldingen en beeldmateriaal, ondersteund door productinformatie. Zo hoeven de gebruikers geen link meer te volgen om meer te weten te komen over het product. In plaats daarvan kunnen ze hun besluit direct nemen op basis van de weergegeven informatie in Google Shopping.

Voor het opzetten van Google Shopping zijn drie onderdelen nodig:

  • Google Shopping feed vanuit de webshop
  • Google Merchant Center
  • Google Ads account

Verder is het belangrijk dat je webshop beveiligd (HTTPS) is en moet er een aparte pagina zijn waar meer informatie te vinden is betreft verzending en retourneren.

Google Shopping advertenties worden vertoond op basis van een CPC-model (kosten per klik), waarbij je alleen betaalt voor de kliks die je ontvangt. De positie van je advertentie wordt o.a. bepaald op basis van je bod. Hoe hoger het bod, hoe hoger je positie wordt ten opzichte van je concurrentie. Naast de hoogte van je CPC, is de positie ook afhankelijk van relevantie en targeting.

Een succesvolle Google Shopping campagne?

Neem contact met ons op!

038 337 6678     info@bsmedia.nl

B&S Media Internetmarketing adviseurs

Of word gebeld door één van onze adviseurs:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.