Remarketing

Met een remarketing campagne kun je potentiële klanten die je website eerder hebben bezocht opnieuw bereiken en ze relevante advertenties tonen op internet, social media of wanneer ze zoeken op Google.

Bereik eerdere bezoekers met remarketing. Vul het contactformulier in om een afspraak te maken met één van onze specialisten!

038 337 6678   info@bsmedia.nl

Breng je product of dienst opnieuw onder de aandacht. Ontdek de mogelijkheden en neem contact met ons op!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Remarketing - ook wel retargeting genoemd - is één van de meest effectieve manieren om jouw potentiële doelgroep te bereiken door middel van adverteren. Met remarketing laat je relevante advertenties zien aan mensen die jouw website hebben bezocht en dus bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Op deze manier leg je opnieuw contact met mogelijke klanten terwijl ze browsen door de miljoenen websites en (social media) apps. Dit is een krachtige manier om jouw bedrijf, product en/of dienst top-of-mind te houden bij mensen die onlangs interesse hebben getoond.

Stel dat je een eerdere bezoeker later nog kunt herinneren aan jouw bedrijf? Een herinnering in de vorm van een advertentie van jouw product of dienst waar de bezoeker naar op zoek was. En dat je slechts enkele centen betaalt wanneer diegene op de advertentie klikt. Interessant, toch? Dat kan met remarketing.

De voordelen voor jou

 • Relatief lage investering
 • Bereik mensen die al geïnteresseerd zijn
 • Laat alleen relevante advertenties zien
 • Beïnvloed potentiële klanten bij het maken van een beslissing
 • Vergroot je naamsbekendheid onder je doelgroep
 • Direct aanpasbaar en bij te sturen op basis van concrete data
 • Vaste campagnemanager
 • Transparante werkwijze

Waarom remarketing?

Effectief

Effectief

Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 97% van de website bezoekers niet direct converteert. Maar liefst 70% van de bezoekers verlaat hun winkelwagen zonder een aankoop te voltooien. Door gebruik te maken van retargeting, kun je opnieuw de aandacht trekken van de bezoeker die al heeft laten weten geïnteresseerd te zijn in jouw bedrijf, product of dienst.

Naamsbekendheid

Naamsbekendheid

Daarnaast werkt het goed voor je naamsbekendheid. Door herhaaldelijk aanwezig te zijn op prominente websites creëer je meer awareness. Je maakt hiermee gebruik van het cliché: “De kracht van de communicatie is de herhaling”. Zodra potentiële klanten dan op zoek zijn naar jouw product of dienst, is de kans groter dat jij degene bent die meteen in hun opkomt.

Kostenefficiënt

Kostenefficiënt

De investering van remarketing is relatief laag. Je betaalt namelijk alleen voor het aantal klikken op je advertenties. Voor de vertoningen betaal je helemaal niets. Terwijl je wel de naamsbekendheid van je bedrijf verbetert. Precies bij de juiste doelgroep. Namelijk bij de mensen die je website eerder hebben bezocht en dus al geïnteresseerd zijn. Je adverteert met remarketing dus zeer efficiënt en effectief.

Hoe werkt remarketing?

Met remarketing kun je dus eerdere bezoekers van je website bereiken met een advertentie die je zelf in kunt vullen. Er zijn veel verschillende platformen en mogelijkheden om remarketing toe te passen. Hier gaan we later op in. Eerst leggen we kort uit hoe het werkt.

Om te beginnen plaats je een remarketing-tag op iedere pagina van je website. Dit is een stukje codefragment die registreert welke bezoekers je website hebben bezocht. Deze (legale) cookie plaatst je bezoekers vervolgens in een remarketing-lijst. Het interessante van remarketing-lijsten is dat je verschillende doelgroepen aan kunt maken. Op basis van de doelgroep kan er vervolgens een gerichte campagne opgezet worden. Denk bijvoorbeeld aan een algemene advertentie voor al je websitebezoekers of een specifieke advertentie voor bezoekers die een bepaald product hebben bekeken. Houd er wel rekening mee dat er per platform een minimum aantal bezoekers in een remarketing-lijst moeten staan voordat advertenties kunnen worden weergegeven.

Remarketing

Start met Remarketing

Google Remarketing

Google Remarketing

De bekendste vorm van remarketing is toch wel Google remarketing. In het Google Display Netwerk is het mogelijk om advertenties heel gericht laten zien op miljoenen websites, apps en video’s. Denk hierbij aan Nederlandse top partners als Buienradar, YouTube, Nu.nl, maar ook heel veel kleine websites, blogs en fora over uiteenlopende onderwerpen. Google Ads remarketing biedt verschillende typen retargeting campagnes:

 • Display Netwerk Remarketing: laat advertenties zien aan eerdere bezoekers, op het moment dat ze browsen in het Google Display Netwerk
 • Dynamische remarketing: geeft je de mogelijkheid om via een (product)feed interactieve en op maat gemaakte advertenties te tonen
 • Remarketing voor mobiele apps: laat advertenties zien op mobiele apps en websites aan mensen die jouw mobiele app of website hebben gebruikt
 • Remarketinglijsten voor zoekadvertenties (RLSA): geeft je de mogelijkheid om advertenties en biedingen af te stemmen op zoekwoorden, remarketing-lijsten en andere targetingopties
 • Video remarketing: laat advertenties zien aan mensen die jouw video’s of YouTube-kanaal hebben bekeken
 • Retargeting met e-mailadvertenties: bereik potentiële klanten met aangepaste advertenties, die worden vertoond in de inbox van Gmail

Referenties

Weten waarom zoveel bedrijven voor de diensten van B&S Media hebben gekozen?

Marcel Tillema

talentem.nl

Ik ben zeer tevreden over de geboekte resultaten en vooral ook over de samenwerking met B&S Media. Zij denken mee, staan open voor feedback, zijn betrouwbaar, doen ‘normaal’ en geven mij het gevoel ons gezamenlijke belang te dienen. Bovendien: het zijn leuke gasten om mee samen te werken.

Lees

Theo Rikken

naamborden.nl

Ik heb met verschillende marketingbureaus samengewerkt. Helaas zijn er ook cowboys in de markt die erg veel schade kunnen aanrichten. Remco heeft eerst veel rommel moeten opruimen voordat we vooruit konden. Nu staan we sterk op alle belangrijke zoekwoorden en groeien we door ook op long tails in te zetten. Remco is een open aanspreekpunt en reageert altijd binnen No-time op mijn vragen. Samen met Jos hebben we eerst ook moeten zoeken naar de juiste formule om onze Ads campagne succesvol te maken. Jos is uitgekomen bij Google Shopping en dit is blijkt voor ons goed te werken. Jos zoekt proactief contact met ons om met de juiste marktinformatie de advertenties zo succesvol mogelijk te maken.

Lees

Social media remarketing

 • Facebook & Instagram remarketing
  Facebook biedt diverse manieren om retargeting in te zetten. Zo is het mogelijk om algemene advertenties te laten zien aan eerdere bezoekers op het moment dat ze op Facebook of Instagram zitten. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van dynamische productadvertenties door middel van een catalogus.
 • Twitter remarketing
  Ook op Twitter is het mogelijk om remarketing in te zetten. Je kunt deze mensen retargeten via gesponsorde tweets die in hun tijdlijn verschijnen. De mogelijkheden via Twitter zijn echter wel een stuk beperkter dan die van Facebook en Instagram.
 • LinkedIn remarketing
  Retargeting binnen LinkedIn is beschikbaar sinds 2017. In tegenstelling tot andere sociale kanalen is LinkedIn hét platform om meer uit je B2B website bezoekers te halen. Je kunt een remarketing campagne via LinkedIn opzetten wanneer je doelgroep uit 300 leden of meer bestaat.

Social media remarketing

Retargeting

Retargeting bij B&S Media

Er zijn in het snel veranderende retargeting landschap zoveel mogelijkheden en opties, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. De SEA specialisten van B&S Media hebben jarenlange ervaring op het gebied van remarketing en zorgen voor rendementvolle campagnes op de verschillende beschikbare platformen. Dit betekent dat je remarketing campagne bij ons te allen tijde in vertrouwde handen is.

Met de juiste targeting, frequentie, advertentie-input, uitsluitingslijsten en overige instellingen die onze specialisten voor je finetunen, krijgt je doelgroep relevantere advertenties die ze extra zullen waarderen.

Ben jij benieuwd hoe wij ook voor jouw bedrijf retargeting effectief kunnen inzetten? Neem dan eens contact op met één van onze adviseurs.

Ook starten met Remarketing?

Neem contact met ons op!

038 337 6678     info@bsmedia.nl

B&S Media Internetmarketing adviseurs

Liever binnen 2 uur een adviseur spreken? Laat je gegevens achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.