WEB case TVQ

 

TVQ is dé webshop voor high-end televisies, bijbehorende accessoires en audio. De televisiemarkt blijft zich ontwikkelen, waardoor innovatieve en vernieuwende producten blijven komen. TVQ biedt een zeer ruim assortiment en helpt de klant graag onafhankelijk bij het maken van de juiste keuze. Dit doen zij door unieke en inhoudelijke informatie op een duidelijke manier aan te bieden.

 

De uitdaging

Om de klanten van TVQ zo optimaal mogelijk te bedienen is het noodzakelijk om de webshop continu te verbeteren. Denk hierbij aan optimalisaties met betrekking tot redesign, gebruikerservaring en functionaliteiten.

Webshop TVQ

 

De optimalisaties

Om het maximale uit de webshop van TVQ.nl te halen voeren wij doorlopend diverse optimalisaties en redesigns uit. Hiervoor maken wij gebruik van het uitgebreide e-commerce platform Magento en werken we samen met het e-commerce bureau Conduqt. Hieronder een kleine greep uit de optimalisaties die wij hebben doorgevoerd:

 

1. Colorswatch functionaliteit

Dankzij deze functie is het nu ook mogelijk om de kleur van het product te selecteren op een overzichtspagina. Na selectie verschijnt de bijbehorende afbeelding (wit/zwart/blauw/roze etc.) en indien beschikbaar een andere prijs. Vanaf deze overzichtspagina kan het product ook direct in de gewenste kleur besteld worden.

 Colorswatch functionaliteit

 

2. Integratie PostNL PakjeGemak

PakjeGemak is een dienst van PostNL, waarmee je zelf kunt bepalen waar en wanneer je het pakket ophaalt. In de locatiekiezer zijn meer dan 3600 afhaalpunten in Nederland te selecteren zoals bij vestigingen van Albert Heijn, Bruna en Primera. De implementatie van PakjeGemak in de webshop bestaat o.a. uit de toevoeging van de locatiekiezer aan het bestelproces.

 Postnl PakjeGemak

Implementatie PakjeGemak

Postnl PakjeGemak locatiekiezer

Locatiekiezer welke middels een pop-up wordt getoond. De bestelprocespagina wordt niet verlaten.

 

3. Implementatie Enhanced E-commerce tracking

Dankzij de implementatie van Ehanced E-commerce heeft TVQ.nl nu beschikking tot uitgebreidere rapportages en gedetailleerd inzicht in het winkelgedrag van bezoekers op de website. Denk hierbij aan hoeveel bezoekers:

  • een productpagina hebben bekeken
  • een product aan de winkelwagen toevoegen/verwijderen
  • zijn uitgestapt tijdens het bestelproces
  • een transactie hebben uitgevoerd

Op basis van deze informatie kunnen er diepere analyses worden gemaakt, welke gebruikt kunnen worden om de customer journey nog verder te optimaliseren.

 

4. Productlabels

Productlabels zijn labels (stickers) welke over een productafbeelding geplaatst kunnen worden. Dankzij deze zogenaamde productlabels kunnen bepaalde acties of aanbiedingen duidelijk worden uitgelicht. Daarnaast trekt het product op deze manier ook meer aandacht. De verschillende labels kunnen per product worden ingeschakeld.

 Productlabels

Op bovenstaande afbeelding is het productlabel ‘Half jaar Netflix’ toegepast.

 

5. Vergelijkingsfunctie

Eén van de laatste functionaliteiten die we hebben toegevoegd is een vergelijkingsfunctie voor de televisies en speakers. Hierbij is het mogelijk een gedetailleerde vergelijking te maken tussen de verschillende geselecteerde producten. Er kunnen maximaal drie producten aangevinkt worden voor de vergelijking.

 Vergelijkingsfunctie

Vergelijkingsfunctie overzicht

De geselecteerde producten verschijnen op deze manier in de footer van het scherm. Klikt de bezoeker op ‘vergelijken’, dan verschijnt er een duidelijk overzicht van de producten met alle gedetailleerde specificaties naast elkaar.

 

Het resultaat

Dankzij de vele technische optimalisaties en redesigns is de gebruikerservaring voor mobile en desktop aanzienlijk verbetert. Uit de resultaten in Google Analytics blijkt dat na iedere optimalisatie het bouncepercentage lager wordt en er minder mensen uitstappen tijdens het bestelproces!

 

Wat de klant over ons zegt

Eigenaar TVQ

“Al een jaar werkt B&S Media doorlopend aan het verbeteren van onze webshop TVQ. Er wordt proactief meegedacht om de webshop optimaal te laten functioneren en met alle expertise in huis is geen uitdaging te groot. Daarnaast werkt B&S Media nauw samen met ons e-commerce bureau Conduqt, om zo samen de beste resultaten te behalen. Kortom: onze samenwerking met B&S Media verloopt naar volle tevredenheid en we hopen dan ook nog lang met hen samen te mogen werken!”

 

Benieuwd wat website optimalisatie voor jou kan betekenen?

Bovenstaande optimalisaties zijn slechts een kleine greep van de werkzaamheden die wij voor TVQ hebben uitgevoerd. Benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van website optimalisatie? Maak dan vrijblijvend een afspraak met onze webspecialisten en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.