Een betere gebruikservaring met Accelerated Mobile Pages

Accelerated Mobile Pages, ook wel AMP genoemd, is een initiatief van Google met als doel de online ervaring van mobiele gebruikers te verbeteren. In deze blog lees je meer over AMP, de voordelen en of het interessant is om jouw website AMP te optimaliseren.

Wat is AMP?

AMP is een open source project, waarmee statische webpagina’s direct worden geladen. Dat betekent dat jouw blogs of nieuwsberichten niet worden ingeladen vanaf een server of vanuit de cache die je hebt ingesteld, maar direct vanuit Google zelf. De pagina’s zijn volledig gefocust op content, wat betekent dat visuele elementen worden weggelaten. Hierdoor hoeft je smartphone dus alleen nog maar de statische content te laden, waardoor je bericht meteen op het scherm verschijnt.

Waarom AMP?

Wanneer je even snel een blog of nieuwsitem wilt lezen, is het uiterst irritant wanneer de pagina niet snel laadt. Veel gebruikers haken dan ook af bij trage laadtijden. Door gebruik te maken van AMP in je blogs of nieuwsitems, laadt de pagina vrijwel direct. Op deze manier kunnen gebruikers sneller en meer content lezen. Daarnaast heeft Google ook een voorkeur voor AMP pagina’s, waardoor deze hoger in de zoekresultaten staan.

Hoe herken je AMP pagina’s?

AMP herken je in de Google zoekresultaten aan het grijze stroomtekentje met daarnaast de letters ‘AMP’. Daarnaast zijn AMP berichten vaak te vinden in een carrousel bovenin de zoekresultaten van Google. In deze carrousel, genaamd ‘voorpaginanieuws’, wordt ook aangegeven dat het om een AMP pagina gaat.
AMP nieuws

Wel of geen AMP gebruiken?

In eerste instantie zou je zeggen dat een website die ook beschikbaar in AMP is, geen nadelen kent. Echter zullen er veel visuele elementen verwijderd moeten worden. Zo wordt het lastig om bijvoorbeeld contactformulieren, een inschrijfbox voor een nieuwsbrief of reageersecties weer te geven. Voor een commerciële website, welke wel responsive is, kan het dus minder strategisch zijn om over te gaan op AMP. Voor informatieve (nieuws)websites is het in elk geval wel aan te raden.

Meer weten over AMP?

Wil je meer weten over AMP, wat het voor jouw website kan betekenen of AMP laten integreren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kan telefonisch via 038 – 337 66 78  of per e-mail via info@bsmedia.nl. Onze webbouwers bespreken graag de mogelijkheden met je!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.