Een snellere website dankzij onze tool

Stelt u zich eens voor. U bent 3 minuten voor werktijd nog even met een collega aan het kletsen en het gaat al snel over het nieuwbericht dat laatst op de bedrijfswebsite verscheen. Het nieuwsbericht ging over een bedrijfsuitje. Uw collega zegt met vol overtuiging dat het bedrijfsuitje op zaterdag 10 oktober is, maar u dacht toch echt dat er vrijdag 9 oktober in het bericht stond. De smartphone komt al snel tevoorschijn om even snel de juiste datum op te zoeken. Helaas, de website laat het afweten. Even snel opzoeken kunt u wel vergeten. De pagina’s laden zo traag dat u uit frustratie uw mobiel opbergt. De nieuwe tool van B&S Media Internetmarketing zorgt voor een snellere en gebruiksvriendelijker website. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder!

Browsercaching en een snellere website

Tegenwoordig zijn mensen aan snelheid gewend. Mobiele apparaten maken het mogelijk om overal en altijd informatie te zoeken. Veel websites zijn nog traag met als gevolg dat een gebruiker ervoor kan kiezen om het zoekproces stop te zetten. Door gebruik te maken van browsercaching kan een website al een stuk sneller zijn. Wat is browsercaching nou eigenlijk? Bij browsercaching worden er tijdelijke gegevens opgeslagen van eerder geladen web-pagina’s. Als u een website voor de eerste keer bezoekt zal de browser de inhoud onthouden. Bij het opnieuw bezoeken van dezelfde pagina verschijnen de gegevens sneller op het scherm.

Meet zelf uw websitesnelheid

Bent u zelf beheerder van een website en benieuwd naar uw snelheidsscore? Dan kunt u dat meten met verschillende gratis tools. Veelgebruikte tools zijn Pingdom en Gmetrix. Bent u benieuwd hoe Google uw website beoordeeld? Haal uw website dan eens door de Pagespeed Insights Tool van Google. Met deze tool worden de verschillende factoren getest waarmee Google rekening houdt bij onder andere zoekmachine optimalisatie. Wat voor een score krijgt uw website? Geven de tools niet dezelfde score aan? Dat is mogelijk, want een meting is een moment opname. Het kan zijn dat uw website net op het moment van meten zwaar wordt belast. Het is verstandig om meerdere keren te meten op verschillende tijdstippen. Hieronder een voorbeeld van de Pagespeed score voor het instellen van de tool voor www.glasvezelbehangers.nl:

voor_mobielvoor_desktop

B&S Media Internetmarketing versnelt uw website

Heeft uw website van de Pagespeed Insights Tool een score gekregen in een oranje of zelfs een rode kleur? Dan is er nog het één en andere te verbeteren. Houd hierbij in gedachte dat een snelle website niet alleen een belangrijk onderdeel is van zoekmachineoptimalisatie. De snelheid is ook een bepalende factor hoe gebruiksvriendelijk uw bezoekers de website vinden. Hoe sneller de website, hoe gemakkelijker uw bezoekers de juiste informatie vinden. Wij hebben onlangs een nieuwe tool ontwikkeld waarmee uw website gebruik gaat maken van browser caching. Daarnaast worden de CSS en Javascript bestanden verkleind en zorgt de tool ervoor dat de CSS bestanden op de juiste plek worden ingeladen. Oftewel, wij zorgen voor een snellere website op zowel mobiel als desktop. Deze tool hebben wij ingesteld bij de website voor Glasvezelbehangers. De resultaten zijn verbluffend:

na_mobiel na_desktop

Wilt u dat wij uw website sneller en gebruiksvriendelijker maken? Neem dan contact op met B&S Media Internetmarketing voor advies.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.