Waarom moet uw bedrijf een mobielvriendelijke of ook wel responsive website hebben?

Veel bedrijven hebben nog geen mobiele website. En dat is een gemiste kans. Maar voordat we gaan roepen dat u een responsive website moet hebben, willen we dit eerst onderbouwen met feiten. Wist u dat:

  • Meer dan de helft van de Nederlanders gebruik maakt van mobiel internet?
  • Bijna 30% van de zoekopdrachten in Google gedaan worden op een mobiel toestel?
  • Meer dan 50% van de lokale zoekopdrachten worden gedaan op een mobiel toestel?
  • Bijna de helft van de e-mails wordt geopend op een mobiel toestel?
  • Uit onderzoek is gebleken dan 2/3 van de mensen een positiever beeld krijgen van een bedrijf als het bedrijf een mobiele website heeft?

Met deze feiten op een rijtje kunnen we aantonen dat u er goed aan doet om een responsive website te hebben. Maar er spelen natuurlijk nog meer factoren mee. Allereerst is het goed om te weten wat responsive is. Wikipedia vertelt ons het volgende: “Responsive webdesign is een benadering van webdesign waarbij de web developer streeft naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten (van desktop computerschermen tot mobiele telefoons). Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.” Dat is helder, een responsive website is dus goed te gebruiken op een smartphone, tablet of ander apparaat.

Responsive website voor alle schermen

Uiteraard wilt u dat uw website er goed uit ziet en goed functioneert. Ongeacht welk apparaat de bezoeker daarvoor gebruikt. Het is noodzakelijk om rekening te houden met kleinere schermen die ook nog eens met vingers moeten worden bediend. U kunt dan kiezen voor een responsive website. Uw website is dan beschikbaar voor alle apparaten en dat zal zorgen voor een optimaal gebruikersgemak. Als u dus het maximale uit uw website wilt halen, doet er goed aan om een responsive website te laten ontwikkelen.

responsive website B&S media

Moet ik dan een aparte website laten maken?

Het antwoord op de bovenstaande vraag is eenvoudig; Nee. U hoeft geen aparte website te laten maken. Het is namelijk mogelijk om één website volledig responsive te maken. Per apparaat zal uw website dan aangepast worden aan de schermgrootte. Daardoor hoeft u niet een tweede website te realiseren. U kunt dan kiezen voor het maken van een nieuwe website die volledig responsive is. U houdt dan één en dezelfde website.

Google zal u belonen

Maar u bedient niet alleen uw bezoekers met een mobiele website. Ook Google zal merken dat u uw klanten zo goed mogelijk wilt bedienen. Mobiele website krijgen dan ook van Google een hogere ranking. Investeren in een mobiele website is dus dubbel lonend!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.