Wat is een Google Penalty?

Een penalty van Google? Gaat de bal dan op 11-meter? Nee, het gaat om een virtuele bestraffing. Een bestraffing van je website, omdat je iets gedaan hebt wat niet mag. In deze blog vertellen we wat een Google Penalty precies is en wat u er aan kunt doen. Ook als uw website geen penalty van Google heeft gekregen is het raadzaam om deze blog te lezen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen!

Google Penalty uitgelegd

Een Google Penalty kunt u krijgen als u een ‘overtreding’ maakt op SEO gebied. Een website kan namelijk gestraft worden door Google. Wanneer u uw website niet volgens de regels van Google optimaliseert en gebruikt maakt van black-hat SEO technieken, bestaat er een kans dat de website een penalty krijgt van Google. Dat leidt vaak tot flinke dalingen in de organische zoekresultaten waardoor uw website geen bezoekers meer krijgt vanuit Google. Een Google Penalty kan dus erg schadelijk zijn voor een website en bedrijf. Een Google Penalty kunt u in eerste instantie zien als een ‘waarschuwing’, maar wel een belangrijke en één die zo snel mogelijk opgevolgd dient te worden!

De hele website kan van Google een penalty krijgen, maar het is ook mogelijk dat een enkele, losse pagina van uw website wordt bestraft. Het is afhankelijk van de zwaarte van uw overtreding hoeveel lager uw website of pagina in Google wordt gezet. Wanneer uw website een penalty heeft gekregen, is het dus zaak om snel te handelen. De richtlijnen van Google vertellen u hoe u een penalty voorkomt.

Google Penalty in Google Webmaster Tools

Misschien is het u opgevallen dat uw website gedaald is in de zoekresultaten van Google. Er is echter pas sprake van een penalty als u daar een melding van gehad heeft in Google Webmaster Tools. Hieronder vindt u voorbeeld een afbeelding van een Google penalty. Er zijn diverse soorten penalty’s die uitgedeeld kunnen worden door Google.

Voorbeeld Google Penalty

Een penalty voorkomen

Voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Maar hoe voorkomt u nou een Google penalty? Het is ontzettend belangrijk om ‘Black-Hat SEO’ te mijden. Laat u dus niet in met duistere zoekmachineoptimalisatietechnieken die u niet vertrouwd. Alles wat tegen de richtlijnen van Google ingaat, kan immers leiden tot een penalty. Hieronder geven we een aantal voorbeelden die kunnen leiden tot een Google Penalty.

Spamlinks

Wanneer uw website in een zeer korte tijd veel backlinks krijgt vanaf domeinen die niets met uw website te maken hebben kan dit tot een penalty leiden. Ook het kopen van links valt hieronder en is verboden door Google.

Verborgen teksten op de website

Een truc die vroeger veel werd toegepast en die we af en toe nog wel eens tegenkomen. Teksten die niet zichtbaar zijn op de website, maar wel in de broncode staan. Deze teksten zijn puur bedoeld voor de zoekmachines en dat wordt bestraft door Google.

Overgeoptimaliseerde SEO-teksten

Teksten op een website die puur geschreven zijn voor zoekmachines, kunnen ook leiden tot een penalty. Schrijf teksten op een website daarom voor de bezoekers en houd in uw achterhoofd rekening met SEO. Een tekst volstoppen met SEO-zoektermen zal bestraft worden door Google.

Voorkom een Google penalty!

Daarnaast zijn er nog tal van redenen waarom Google een penalty uit kan delen. Deze staan beschreven in de richtlijnen van Google. Lees de richtlijnen van Google eens door een ontdek aan welke richtlijnen uw website niet voldoet.

Denkt u dat uw website is getroffen door een penalty of wilt u op een natuurlijke wijze hoger scoren met uw website in zoekmachines? In beide gevallen helpen de internetmarketingspecialisten van B&S Media u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.