Het belang van Google Mijn Bedrijf

Zoals u misschien al weet, is het niet alleen belangrijk uw eigen website te optimaliseren. Linkjes van andere websites naar uw website toe, spelen een grote rol in de vindbaarheid van uw eigen website. Helemaal in het geval van lokale zoekopdrachten, die door mobiele zoekopdrachten steeds belangrijker worden. In dit artikel gaan we het hebben over ‘Google Mijn Bedrijf’. Met Google Mijn Bedrijf creëer je gemakkelijk een eigen bedrijfspagina, die u vervolgens naar uw eigen (bedrijfs)website linkt.

Google Mijn Bedrijf, wat is het precies?

Google Mijn Bedrijf is een profielpagina. Elk bedrijf heeft recht op een gratis vermelding via Google Mijn Bedrijf. Door zo’n profielpagina aan te maken, komt er automatisch een vermelding op Google Maps. Behalve de vermelding in Google Maps, zijn er nog andere voordelen op een Google Mijn Bedrijf pagina aan te maken. Zo kunt u:

  • Foto’s tonen van uw bedrijf
  • Bezoekers ‘binnen laten kijken’ in uw bedrijf
  • Uw bedrijfslocatie direct weergeven via Google Maps
  • Openingstijden van uw bedrijf tonen
  • Contactinformatie tonen (adres en telefoonnummer)
  • Recensies over uw bedrijf tonen (hier worden automatisch de sterren aan toegevoegd)

Zie onderstaand voorbeeld van B&S Media:

Google Mijn Bedrijf

Wanneer iemand lokaal zoekt op ‘marketing kampen’, krijgen zij een aantal opties te zien. Klikken zij op B&S Media, dan krijgen zij direct alle belangrijke informatie. Het adres, contactgegevens, recensies, openingstijden, foto’s enzovoort. Zoekt iemand op de bedrijfsnaam ‘B&S Media’ dan krijgen zij het kader rechts ook direct in beeld. Door gebruik te maken van Google Mijn Bedrijf komt  u dus beter in zicht bij lokale zoekopdrachten, en zorgt u ervoor dat uw gegevens op de juiste manier vermeld worden.

Hoe maak ik een Google Mijn Bedrijf pagina?

Heeft u een eigen bedrijf? Via een aantal korte stappen kunt u een eigen Google Mijn Bedrijf aanmaken. Voordat u dit doet, is het goed om te weten dat u een Google-account nodig heeft om uw bedrijfspagina te maken.

Stap 1:
Ga naar ‘Google Mijn Bedrijf

Stap 2:
Klik op de blauwe knop: ‘Uw bedrijf op Google’

Stap 3:
Zoek uw bedrijf op via Google Maps door bedrijfsnaam of adres in te voeren

Stap 4:
Zoek uw bedrijf op, als deze al voorkomt dan heeft u de mogelijkheid om bedrijf te verifiëren. Komt uw bedrijf nog niet voor, dan kunt u deze toevoegen.

Stap 5:
Nadat uw eigen bedrijf heeft opgezocht (of een nieuw bedrijf heeft aangemeld), moet u deze nog verifiëren. Deze verificatie is nodig zodat Google zeker weet dat u ook de eigenaar van het bedrijf bent.

Stap 6:
Vul uw bedrijfspagina in. Maak uw profiel compleet met openingstijden, contactinformatie, foto’s enzovoort. Vraag daarnaast aan uw klantenkring om recensies achter te laten via uw Google Mijn Bedrijf pagina.

Wilt u meer informatie over het aanmaken van uw Google Mijn Bedrijf pagina? Neem gerust contact op, wij helpen u graag!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.