WordPress 4.0 'Benny', wat zijn de veranderingen?

WordPress heeft een nieuwe versie van het eigen CMS-systeem uitgebracht. WordPress 4.0, ook wel ‘WordPress Benny’ genoemd, is de opvolger van 3.9.2. Waar voorheen de WordPress updates wat kleiner waren, was de verwachting vooraf dat de 4.0 versie een flinke verandering zou zijn. Het eerste cijfer wordt namelijk anders(de 3 verandert in een 4). Dat staat garant voor een flinke update aan het CMS-systeem. Maar is WordPress 4.0 ook daadwerkelijk een grote update? In dit artikel zullen we uitleggen wat er allemaal is veranderd.

Veranderingen WordPress 4.0

  • WordPress 4.0 zal beter gaan werken op kleine schermen. Wie wel eens met WordPress op zijn of haar mobiel heeft gewerkt, zal hebben gemerkt dat dit aan de achterkant nog wel eens wat moeilijk ging. WordPress 4.0 is flink verbeterd, waardoor het een stuk gemakkelijker is om het CMS-systeem op een kleiner scherm te bedienen.
  • Daarnaast is het ook mogelijk om automatisch een taal op te geven bij de installatie. Er hoeven geen files meer te worden aangepast en dat scheelt natuurlijk flink wat moeite.
  • Vroeger was WordPresss niet vriendelijk voor afbeeldingen. Het koste nogal wat moeite om een afbeelding daadwerkelijk goed en netjes in een bericht te krijgen. WordPress 4.0 zorgt ervoor dat het aanpassen van afbeeldingen een stuk gemakkelijker zal gaan. Wanneer u bezig bent met het schrijven van een post, zal het erg gemakkelijk zijn om een afbeelding aan te passen. Dit kan namelijk op meerdere manieren en er is ook ‘Drag en Drop’ mogelijk. U hoeft dus niet meer een foto toe te voegen door op ‘media toevoegen’ te klikken.
  • Ook de mediabibliotheek is op de schop genomen. We kunnen wel stellen dat het tijd werd voor een update van de mediabibliotheek. Vroeger was er een lange lijst met thumbnails te zien, wat overigens nog steeds mogelijk is. Echter, u heeft nu ook de mogelijkheid om de optie ‘grid’ te selecteren. Op deze manier is het gemakkelijker om foto’s terug te vinden. Er kan gefilterd worden op bijvoorbeeld het bestandstype, maar ook op maand.
  • Het plaatsen van URL embed zal nu een preview hebben in WordPress 4.0. U krijgt dus geen zwart vierkant meer te zien, maar een mooie preview van de video. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om een playlist toe te voegen. Een fijne toevoeging die nog niet bestond!

WordPress 4.0 plug-in installatie

Wie een plug-in wil installeren in WordPress 4.0 zal aangenaam verrast worden. Het proces om een plug-in te installeren is op de schop genomen. Er zijn een aantal visuele wijzingen doorgevoerd en daarnaast is er informatie gevoegd. Het is vanaf nu een stuk gemakkelijker om een plug-in voor uw website te vinden.
Plug-in installatie WordPress 4.0

Conclusie WordPress 4.0

Er zijn geen hele grote verandering doorgevoerd in de update. Maar WordPress 4.0 is een verzameling van kleine updates die het CMS-systeem weer een boost geven. Veel websitebeheerders zullen dan ook blij zijn met de update. De update maakt het weer een stapje gemakkelijker om websites te beheren en aan te passen.

In het onderstaande filmpje worden de updates van WordPress 4.0 nog eens verduidelijkt:

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.