Hofstra Dakwerken

Dagelijks minimaal 2 aanvragen via de website

Over Hofstra Dakwerken

Hofstra Dakwerken is een dakdekkersbedrijf uit Kampen. Het bedrijf is in 2021 opgericht door Ben Hofstra, nadat hij als dakdekker al meer dan 8 jaar ervaring had opgedaan in loondienst. Hofstra Dakwerken is gespecialiseerd in bitumen dakbedekking en zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige dakbedekking bij nieuwe daken als bij het renoveren van bestaande daken.

De vraag

Hofstra Dakwerken had voor een deel van zijn werkweek genoeg eigen werk, maar was voor een deel van zijn werkweek wel afhankelijk van het werk dat werd uitbesteed door andere dakdekkersbedrijven en aannemers. Om in de toekomst genoeg werk te blijven houden en zelf ook meer de regie te kunnen nemen, vroeg Ben Hofstra ons om daarin mee te denken.

Onze aanpak

We hebben een plan gemaakt waarbij we door middel van SEO (zoekmachineoptimalisatie) de vindbaarheid in Google in de regio kunnen verbeteren. Door middel van een zoekwoordenonderzoek en een nul-meting kwamen we erachter dat er veel kansen lagen op zoekwoorden zoals ‘dakdekker Kampen’, ‘dakdekker Dronten’, ‘dakdekker Genemuiden’ en ‘dakdekkersbedrijf Kampen’. In deze regio werkt Hofstra Dakwerken het meest, maar toen we in oktober 2022 begonnen met SEO stonden het bedrijf op relevante zoekwoorden in de regio nog niet in de top 100 van de organische zoekresultaten in Google. Hierdoor kwamen er vrijwel geen aanvragen via Google binnen.

We hebben geanalyseerd waar de kansen lagen op de website en daarop geanticipeerd door o.a. landingspagina’s aan te maken voor de plaatsen, teksten toe te voegen en hebben de techniek van de website verbeterd. Ook zijn we maandelijks aan de slag gegaan met linkbuilding, om zo de autoriteit van de website te verbeteren.

Het resultaat

Een jaar na de start hebben we al grote stappen gezet qua vindbaarheid. Met onderstaande zoekwoorden staan we in september 2023 op positie 1:

  • Dakdekker Kampen
  • Dakdekkersbedrijf Kampen
  • Dakdekker Dronten
  • Dakdekker Genemuiden
  • Dakdekkersbedrijf Genemuiden

Dit heeft ervoor gezorgd dat Hofstra Dakwerken inmiddels dagelijks minimaal 2 aanvragen via de website krijgt. Dat zorgt ervoor dat hij inmiddels zelf zijn opdrachten kan kiezen en altijd voor de komende maanden genoeg eigen werk heeft.

Wat zegt de klant?

"Ik heb B&S Media een jaar geleden ingeschakeld om gebruik te maken van hun professionele diensten. Daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik zie mijn bedrijf groeien dankzij de vele extra aanvragen via de website, die veelal in opdrachten resulteren. Bedankt hiervoor!"

Ben Hofstra, eigenaar

Wij werken aan dit project

Michel Hamer

Operationeel Directeur

Robin Bosch

SEO specialist

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.