SEO case Perfect Eyelash

 

Over Perfect Eyelash

Perfect Eyelash is het snelst groeiende bedrijf op het gebied van behandelingen, opleidingen en producten voor wimpers en wenkbrauwen. Met diverse trainingslocaties en salons door Nederland en België én een eigen productlijn voor wimper- en wenkbrauwstylisten zorgen zij op elk moment van de dag voor een mooie oogopslag. Het bedrijf begon in 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal begrip in haar branche. In 2018 wonnen de trainers en stylisten van Perfect Eyelash meer dan 50 internationale prijzen.

 

De uitdaging

Perfect Eyelash groeide offline in een korte tijd uit tot een waar wimper imperium. Om dit imperium ook online uit te breiden, wilde Perfect Eyelash haar vindbaarheid in de organische zoekresultaten nog verder versterken. En dan met name op het gebied van zoekwoorden gerelateerd aan de trainingen, waarmee de website op dat moment nog niet in de top van Google stond. Ook een aantal vestigingen mochten nog hoger naar boven komen.

 

De oplossing

Allereerst hebben we in samenwerking met de webbouwer de techniek van de website geoptimaliseerd. Er is onder andere gekeken naar de URL structuur en de H1/H2 opmaak van diverse pagina’s.
De trainingspagina’s zijn tevens geheel geoptimaliseerd voor SEO. We hebben de teksten uitgebreid met relevante informatie, de page titles en meta descriptions geoptimaliseerd en interne links aangemaakt naar deze pagina’s.

Website Perfect Eyelash

Om meer organisch verkeer naar de website te trekken en in te spelen op voice search, hebben we daarnaast ook een kenniscentrum ingericht. In dit kenniscentrum worden vragen beantwoord die over deze branche in Google worden gesteld. Op deze manier focussen we ons ook op longtail zoekwoorden. Als voorbeeld: https://www.perfecteyelash.com/nl/faq/hoe-worden-wimperextensions-gezet.

 

Resultaten

Momenteel staan er 33 zoekwoorden in de campagne. In totaal zijn deze zoekwoorden vanaf het begin van de campagne, op 1 januari 2018, 1175 posities gestegen:

Posities Perfect Eyelash

Dat betekent dat elk zoekwoord gemiddeld zo’n 35 posities is gestegen.

Na het optimaliseren van de techniek en de trainingspagina’s zagen we voorzichtig eerste stijgingen in posities. Deze stijgingen hebben inmiddels geresulteerd in top 10 posities van alle gekozen zoekwoorden. Waarbij meer dan de helft (20) van deze zoekwoorden zelfs in de top 3 staat.

12 van deze woorden staan landelijk gemiddeld op positie 1:

Perfect Eyelash Google Posities

Naast mooie posities wilden we uiteraard ook een mooie stijging in het organisch verkeer (websitebezoekers via Google) realiseren.

Als we de afgelopen 30 dagen vergelijken met dezelfde 30 dagen vorig jaar – toen de campagne net een half jaar liep, dan zien we een stijging van 38,67%.

Organisch Verkeer Perfect Eyelash

We zien ook dat de trainingspagina’s meer worden bezocht. Als voorbeeld de pagina voor Lash Volume Lift. Ondanks dat de zoekwoorden van deze pagina relatief slechts een aantal posities zijn gestegen, zien we toch een stijging in organisch verkeer van 38,29%:

Organisch Verkeer Perfect Eyelash Pagina

 

Wat zegt de klant?

Set Moosavi van Perfect Eyelash

“B&S Media Internetmarketing hebben wij gevraagd om onze vindbaarheid in de organische zoekresultaten te versterken. En dit met name voor de zoekwoorden gerelateerd aan onze trainingen. En dit hebben zij zeer succesvol gedaan! Onze website is beter vindbaar in de organische zoekresultaten van Google, het aantal klanten is gestegen én we hebben een mooie omzetgroei behaald. Verder zijn de lijnen kort en ervaren wij de communicatie als zeer prettig. B&S Media Internetmarketing is een aanrader om mee samen te werken!”

 

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Maak dan vrijblijvend een afspraak en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.