Stichting Rijpickerwaard

Vindbaar zijn in de regio

Het bedrijf

Al sinds 1985 draagt Stichting Rijpickerwaard zorg voor huis-, zwerf- en afstandsdieren. Per jaar biedt het asiel aan gemiddeld 300 honden en katten onderdak. Naast het asiel heeft Stichting Rijpickerwaard ook een pension voor honden en katten. De opbrengsten van het dierenpension investeren ze, zodat ze de beste zorg én een veilig (nieuw) thuis kunnen bieden aan de dieren.

Lokale vindbaarheid heeft prioriteit

Het pension van Stichting Rijpickerwaard is gevestigd in IJsselstein. Voor hen is het van belang in deze regio goed vindbaar te zijn. Zo kunnen ze hun lokale naamsbekendheid verbeteren. Bovendien zullen betere organische posities leiden tot meer verkeer op de website. En dat vergroot vervolgens weer de kans op klanten voor de stichting. Om de doelstellingen van Stichting Rijpickerwaard te realiseren, hebben we de website van A t/m Z op technisch vlak geoptimaliseerd. Wanneer je eenmaal alle technische optimalisaties hebt doorgevoerd, betekent dat niet dat je er bent. Google verandert regelmatig hun algoritmes, waardoor de aandacht voor techniek niet mag verslappen. Zo heeft Google onlangs de mobile-first indexing uitgerold. Dat betekent dat Google de mobiele versie van je website gaat gebruiken voor het indexeren en rangschikken van je website in de zoekresultaten. Om mobiele gebruikers de best mogelijke ervaring te geven, hebben wij onder andere de snelheid van de website op mobiel geoptimaliseerd. Om de online vindbaarheid verder te verbeteren, hebben we op basis van de gekozen zoekwoorden teksten geschreven en hier landingspagina’s voor aangemaakt. Eens in de zoveel tijd voorzien we deze pagina’s van een update. Zo laten we Google zien dat deze pagina’s nog steeds up-to-date en relevant zijn.

Onderzoek

Onderzoek

Allereerst is er in kaart gebracht welke zoektermen worden gebruikt door uiteenlopende doelgroepen.

Techniek

Techniek

Er zijn vervolgens technische optimalisaties doorgevoerd zodat de website optimaal geïndexeerd wordt.

Content

Content

Ook zijn er verschillende landingspagina’s geschreven waar de gebruikte zoektermen op terugkomen.

Autoriteit

Autoriteit

Door het versterken van het linknetwerk, verwijzen er nu meer kwalitatieve websites naar de website.

+

Posities gestegen

+%

Meer bezoekers

+

Topposities

SEO resultaten

Inmiddels is het aantal bezoekers vanuit de organische zoekresultaten explosief gestegen. Concreet zien we namelijk een toename van maar liefst 101%. De website is veel beter vindbaar geworden, dankzij het feit dat de zoekwoorden in totaal 908 posities zijn gestegen. Gebruikers op Google komen de website daardoor veel eerder tegen tijdens het zoeken.

Op 26 van de 27 zoekwoorden waarop is geoptimaliseerd, scoren we bovendien een organische positie tussen 1 en 3. Dat betekent dat we stevige posities hebben weten te behalen in de zoekresultaten. Al met al levert dit Stichting Rijpickerwaard meer dan 3.500 organische bezoekers op er maand!

 

Wat zegt de klant?

“B&S Media Internetmarketing is al een aantal jaar verantwoordelijk voor onze SEO campagne. En met succes! Onze website is beter vindbaar in de organische zoekresultaten van Google, het aantal klanten is gestegen én we hebben een mooie omzetgroei behaald. Verder zijn de lijnen kort en wanneer je een e-mail stuurt, wordt er snel gereageerd. B&S Media Internetmarketing is een prettig bedrijf om mee samen te werken!”

Wim Hagenaar

Wij werken aan dit project

Klaas B&S Media

Klaas

Sr. Internet Marketing Adviseur

Remco B&S Media

Remco

SEO Manager

Han B&S Media

Han

SEO Specialist

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.