Benefietconcert smaakt naar meer

KAMPEN – Met haar krachtige stem kreeg de twaalfjarige Nienke Kale uit Kampen het hele Van Heutszplein stil. Zaterdagavond trad ze voor de eerste keer op voor een groot publiek tijdens het benefietconcert voor Kika (Kinderen kankervrij). Haar rustige uitstraling en zuivere tonen verrieden niets van de zenuwen in haar lijf. “Ik tril nog”, vertelde een stralende Nienke na haar verrassingsoptreden dat werd beloond met een daverend applaus. “Het was gaaf. Maar ook eng. Op het podium keek ik naar een heater in plaats van naar gezichten.

Het publiek genoot

Ik was bang dat ik een noot vals zou zingen en dat mensen zouden denken: heb ik hier tien euro voor betaald?” Volkomen onterecht want het publiek genoot van de jonge artiest. Nienke zingt inmiddels drie jaar bij Quintus. Een vriend van haar vader regelde dat ze tijdens het concert mocht zingen. En zo stond Nienke zaterdagavond dus op het Van Heutszplein tussen artiesten als Stef Ekkel. Ze heeft grootse plannen. “Ik wil nog beroemder worden dan Lady Gaga.”

De organisatie van het benefietconcert voor Kika lag in handen van de ‘Drie Musketiers’. Een naam die de notaris bedacht voor Robbie Bremer, Remmert Krantz en Sander Schilder. Zoals voor de meeste grote acties geldt, werd ook het idee voor dit benefietconcert geboren in de kroeg. Bremer: “We hebben het allemaal goed en willen iets doen voor een ander. En natuurlijk voelen we ons alle drie verbonden met deze stichting.” De complete opbrengst van de kaart- en drankverkoop gaat naar Kika. Wat die opbrengst is, hopen de mannen aan het eind van de week te weten. Maar de eerste editie is ze al zo goed bevallen dat ze volgend jaar weer een benefietconcert organiseren. Bremer: “We hopen er een jaarlijks terugkerend feest van te maken met telkens een ander goed doel.”

Ondanks de koude avond kwamen veel Kampenaren en IJsselmuidenaren naar het Van Heutszplein om naar het IJsselduo, No Brakes, Rock 70 en Stef Ekkel te luisteren. De dertienjarige IJsselmuidenaar Jordy de Maar had een topavond. Hij kwam speciaal voor Stef Ekkel en mocht met hem op de foto. “Hij schrijft prachtige liedjes. Het was geweldig om met hem te praten. Een leuke kerel.” Ook René Diender kwam speciaal voor de bekende Kampenaar. “Stef en ik zijn al twaalf jaar vrienden. Hij is mijn grootste kameraad en daar ben ik supertrots op. Ik zing altijd met hem samen.” Diender kwam uiteraard ook voor het initiatief van de Drie Musketiers. “Geweldig dat ze die mensen op deze manier een hart onder de riem steken.”

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.