Google Shopping voor webshops: een groot succes!

Ben jij in het bezit van een webshop? En wil je jouw producten meer onder de aandacht brengen bij je doelgroep? Probeer dan eens Google Shopping uit! Google Shopping is hét medium om je producten, inclusief afbeelding en prijs, te vertonen in de zoekresultaten van Google. Hierdoor heeft de potentiële klant direct een overzicht van het specifieke product waarnaar ze op zoek zijn én is het in een oogopslag duidelijk waar het product verkocht wordt.

Naast dat Shopping een eigen tabblad in Google heeft, zul je het vooral kennen zoals onderstaande afbeelding, waarbij gezocht is op “mercedes automatten”.
Google Shopping
De Shopping-resultaten kunnen zowel bovenaan als rechts van de zoekresultaten worden weergegeven.

Wat is Google Shopping nu precies?

Google Shopping is eigenlijk hetzelfde als een vergelijkingssite. Wanneer mensen in de zoekmachine naar een specifiek product zoeken, dan verschijnt er een overzicht waarin potentiële klanten deze specifieke producten en prijzen met elkaar kunnen vergelijken. Dankzij Google Shopping kunnen gebruikers direct doorgelinkt worden naar de productpagina van de desbetreffende website en hoeven ze geen links meer te volgen om meer te weten te komen over het product.

Wat zijn de kosten van Google Shopping?

Google Shopping advertenties worden vertoond op basis van een CPC-model (kosten per klik), waarbij je alleen betaalt voor de kliks die je ontvangt. De positie van je advertentie wordt onder andere bepaald op basis van je bod. Hoe hoger het bod, hoe hoger je positie wordt ten opzichte van je concurrentie. Naast de hoogte van je CPC, is de positie ook afhankelijk van relevantie en targeting.

Wat heb ik nodig voor Google Shopping?

Voor het opzetten van Google Shopping heb je de volgende drie onderdelen nodig:

  • Een Google Shopping feed
  • Google Merchant Center
  • Een Google AdWords account

Verder is het belangrijk dat je webshop beveiligd (HTTPS) is en moet er een aparte pagina zijn waar meer informatie te vinden is omtrent verzending en retourneren.

Hulp nodig bij het opzetten van een Google Shopping campagne?

Wil je geen klanten mislopen? Vergroot dan je zichtbaarheid op het moment dat klanten gericht op zoek zijn naar jouw product! Door je product via Google Shopping te vertonen, realiseer je gemakkelijk extra omzet. Heb je nog vragen of hulp nodig bij het opzetten van een Google Shopping campagne? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze SEA specialisten. Zij beschikken over alle kennis die nodig is om succesvolle Google Shopping campagnes op te zetten!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.