Content is king: 5x waardevolle content creëren!

Waardevolle content heeft zich de afgelopen jaren wel bewezen. Niet alleen kan het je aan nieuwe klanten helpen, het zorgt ook voor een grotere naamsbekendheid! Lees hier hoe jij waardevolle content kunt creëren, zodat jouw doelgroep wordt getriggerd, overtuigd en nog veel belangrijker: terugkomt!

1. Wees onderscheidend, relevant en uniek 

Belangrijk is dat je content onderscheidend is en dat de inhoud oprecht relevant is voor de doelgroep. Dit doe je door te achterhalen waar jouw klanten over praten, waar hun interesse ligt, waar ze van wakker liggen en waardoor ze geobsedeerd zijn. Heb je een onderwerp gevonden? Doe hier dan grondig onderzoek naar en diep het helemaal uit. Zo kun je content creëren die nog niet eerder gemaakt is!

2. Geef antwoord op (potentiële) vragen

Wat zijn de meest voorkomende vragen die (potentiële) klanten je stellen? Maar daar een blog over. En door aan te geven dat je het om die reden geschreven hebt, geef je de mensen het gevoel dat je ze graag wilt helpen.

3. Interview vakspecialisten

Ga vakspecialisten interviewen en laat dit van te voren weten aan je publiek. Geef ze de mogelijkheid om mee te denken over de vragen, zodat je direct betrokkenheid en interactie creëert. Daarnaast is het ook interessant om specialisten met een omstreden mening te interviewen. Dit laat zien dat je ook open staat voor andere meningen, wat je geloofwaardiger maakt.

4. Optimaliseer je teksten voor SEO

Door je teksten te optimaliseren voor SEO, zorg je ervoor dat je online goed gevonden wordt. Bij een SEO geoptimaliseerde tekst is het o.a. belangrijk dat de tekst minimaal 350 woorden heeft en het zoekwoord een aantal keer terugkomt. Wil je precies weten waar een goede SEO tekst aan moet voldoen? Klik dan hier!

5. Meten is weten!

Om te weten of je op de goede weg bent, is het belangrijk om te analyseren wat voor effect je content heeft. Hoeveel mensen heeft het bericht bereikt? Welk verspreidingskanaal werkt het best? En zijn je berichten wel interessant genoeg? Stuur indien nodig bij en vraag je klanten ook gewoon hoe ze bij jou terecht zijn gekomen en welke content ze interessant vinden.

Wil je meer weten over waardevolle content creëren voor je doelgroep? Of heb je hulp nodig met het schrijven van goede SEO teksten? B&S Media helpt je graag. Neem vrijblijvend contact op!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.