Hoe schrijft u goede teksten voor uw website? – Deel 2 SEO

Eerder deze week schreven we een blog over de vriendelijkheid van teksten voor de gebruiker. Wanneer u een website heeft, is het wel degelijk van belang om hier kwalitatief goede teksten op te zetten. Daarnaast is er nog een belangrijk onderdeel voor goede teksten voor uw website. Teksten moeten namelijk geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Zoekmachines pikken uw tekst op deze manier op. Als mensen dan zoeken met een term die van toepassing is op uw website, zal uw website vertoond worden in de zoekresultaten. En dat zal leiden tot meer bezoekers op uw website.

Zoekwoorden gebruiken

Als u een webtekst gaat schrijven is het belangrijk om te bepalen wat de belangrijkste zoekwoorden zijn. Stel uzelf vooraf de vraag wat de belangrijkste kernwoorden van de tekst zijn. Stel u verkoopt computers; mensen die op zoek zijn naar computers, gebruiken veelal het zoekwoord ‘computer kopen’. Dan is dit het belangrijkste zoekwoord voor deze pagina. Stel dat u ook nog eens laptops verkoopt en u wilt daar een pagina aan wijden. Dan is het belangrijkste zoekwoord voor die pagina ‘laptop kopen’.

Gebruik ook varianten en meervouden in de tekst. Integreer deze zoekwoorden in de pagina om ervoor te zorgen dat u gevonden wordt in Google. Het is aan te raden om een zoekwoorddichtheid van 2 tot 3% toe te passen in de tekst. Stel dat u een tekst van 300 woorden heeft, dan moet u ongeveer 6 keer het zoekwoord in de pagina verwerken. Stop het zoekwoord ook vooraan in de titel en in de tussenkopjes.

Denk aan de H1 en H2 tag

Zoals hierboven beschreven staat is het belangrijk voor goede webteksten om zoekwoorden in de tussenkopjes verwerken. Geef hierbij de kopjes ook een tag mee. De titel van uw tekst krijgt een h1 tag, tussenkopjes krijgen een h2 tag. Heeft u nog meer onderverdelingen? Pas dan ook een h3 tag toe. Deze tags zijn zeer belangrijk voor uw seo. Een tag geeft u vaak door middel van html-code mee in uw tekst. Gebruik hiervoor <h2> om de h2 tag te openen en </h2> om deze te sluiten. Daarbinnen plaatst u uw tekst.

Meta data

Een pagina heeft ook meta data. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld de meta description (het tekstje dat onder de titel wordt weergegeven in de zoekresultaten).

B&S Media meta description

In dit tekstje moet u de aandacht van de lezer trekken om op uw pagina te klikken. Heeft u afbeeldingen in de tekst staan? Vergeet de afbeelding dat niet een goede titel mee te geven en de alt tekst in te stellen. Eerder schreven we al een blog over afbeeldingen SEO optimaliseren. Stel daarnaast een zoekmachine vriendelijke URL in. Vermijd een lange titel en zorg ervoor dat het belangrijkste zoekwoord in de URL staat.

WordPress plug-in

Maakt u gebruik van het CMS-systeem WordPress? Dan kunt u de SEO by Yoast plug-in downloaden. Deze SEO-plug-in is speciaal ontworpen voor WordPress. De plug-in neemt u bij de hand om teksten te optimaliseren. Zo zal de plug-in u vertellen hoe u op een goede manier uw zoekwoorden integreert in de pagina en in de meta data. Op deze manier kunt u uw teksten beter laten scoren in Google. Daarnaast kunt u dankzij de plug-in uw gehele website optimaliseren voor zoekmachines.

Een nette opmaak

Niet alleen voor de gebruiksvriendelijkheid is de opmaak van een tekst belangrijk. Het speelt indirect ook mee voor SEO. Google bepaalt door middel van meer dan 200 factoren welke teksten er bovenaan komen te staan in de zoekresultaten. Een tekst op een website die verzorgd is opgemaakt en ook nog eens responsive is, zal eerder gedeeld worden door mensen dan een tekst waaraan geen aandacht is besteed. En linkjes naar uw website zijn weer goed voor uw SEO.

Promoot uw tekst

Heeft u uw tekst geschreven? Vergeet dan niet om de tekst te promoten. Deel hem op social media en vraag andere mensen ook om de tekst te delen. Op deze manier kunt u veel traffic vergaren naar uw tekst. Daarnaast worden er al flink wat linkjes naar uw tekst opgebouwd. Hoe meer u uw tekst promoot, hoe meer bezoekers dit al opleveren. Het promoten van uw tekst kan al op een laagdrempelige manier en het is aan te raden om hier gebruik van te maken.

Wilt u meer weten over goede teksten schrijven voor uw website? Of heeft u hulp nodig? B&S Media helpt u graag. Neem vrijblijvend contact op!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.