Kies voor een beveiligde website via HTTPS!

Is het u wel eens opgevallen? De URL van de ene website begint met http://www, terwijl een URL van een andere website begint met https://www. In deze blog leest u wat het verschil is tussen deze twee varianten. Ook gaan wij in op het voordeel dat u heeft als uw website gebruik maakt van de HTTPS variant.

Wat betekent HTTPS?

In het verleden maakten vrijwel alle websites gebruik van HTTP. Dit staat voor Hyper Tekst Transfer Protocol. De afgelopen jaren gebruiken steeds meer websites HTTPS. Hier is de ‘S’ dus aan toegevoegd. Deze S staat voor Security. Hiermee wordt aangegeven dat websites die gebruik maken van HTTPS beter beveiligd zijn. Op deze websites worden privé gegevens van bezoekers beter beveiligd. Dit werkt positief voor de bescherming van de privacy van de bezoekers van de website. De persoonlijke gegevens van de bezoekers worden namelijk beter beveiligd tegen hackers die deze informatie graag zouden willen hebben. Momenteel worden pagina’s in veel gevallen al beveiligd met HTTPS als daar bijvoorbeeld een Ideal betaling wordt gedaan. Google ziet echter graag dat alle pagina’s op het internet extra veilig zijn en motiveert website eigenaren om daarom HTTPS te gaan gebruiken voor alle pagina’s.
HTTPS

Het voordeel van een beveiligde website

Een beveiligde website is niet alleen gunstig voor de privacy van de bezoekers op uw website. In 2014 kondigde Google namelijk al aan dat websites die gebruik maken van HTTPS een klein voordeel kregen in de Google zoekresultaten. Vanaf 2016 lijkt Google hier echter steeds zwaarder aan te gaan wegen. Door uw website te beveiligen via HTTPS, zorgt u er dus voor dat u voorbereid bent op de toekomst van een veilig internet. Aangezien Google hier naar streeft, is het aannemelijk dat dit ook voor uw SEO rankings in de zoekresultaten positief zal werken. Is het niet nu, dan wel in de toekomst!

Wat heeft u nodig om uw website beter te beveiligen?

Om uw website beter te beveiligen via HTTPS, heeft u een SSL certificaat nodig. B&S Media Internetmarketing helpt u hier graag mee. Neem voor meer informatie contact met ons op via 038-337 66 78 of info@bsmedia.nl.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.