Waarom wordt uw website niet gevonden in Google?

Hoog staan in Google is natuurlijk voor elke website eigenaar een wens. Het levert immers veel verkeer op naar uw website. Echter, het is dan wel belangrijk dat uw website wordt gevonden door Google. We hebben het hier over de Google indexering. Google moet een website eerst indexeren voordat deze in de zoekresultaten van Google wordt weergegeven. Wanneer uw website al een tijdje online staat, maar u vindt deze niet terug in Google, is er wat aan de hand. Hieronder sommen we een aantal redenen op waardoor uw website niet wordt gevonden in Google.

Google heeft uw website nog niet geïndexeerd

Het niet gevonden worden door Google is vaak het probleem bij websites die net online zijn. Google heeft nog niet de kans gehad om de nieuwe website op te sporen of er staan nog instellingen verkeerd ingesteld, waardoor uw website niet geïndexeerd kan worden. Neem daarvoor contact op met uw webmaster. Als u een nieuwe website heeft, doet u er goed aan om deze aan te melden in Google Webmaster Tools. Op deze manier vertelt u Google zelf van uw nieuwe website en zal deze sneller worden geïndexeerd.

.htacces bestand zorgt voor problemen

Vaak wordt het .htaccess bestand afgesloten als er gewerkt wordt aan een nieuwe website. De website is daarmee niet toegankelijk voor andere mensen. Wanneer de website online gaat, is het zaak dat dit bestand weer open gezet wordt met de juiste instellingen. Anders kan de .htaccess er voor zorgen dat uw website niet of slecht wordt geïndexeerd oor Google.

Robots.txt houdt Google tegen

Een robots.txt bestand kan er voor zorgen dat Google wordt geblokkeerd. Het is mogelijk om het robots.txt bestand te verwijderen om Google toch toegang te geven tot uw website. Maar in het robots.txt bestand kan belangrijke informatie staan. Verwijder deze dus niet zomaar! Kijk eerst of het probleem wel in het robots.txt bestand zit. Wij raden u aan om altijd contact op te nemen met uw webbouwer.

Zorg voor een sitemap.xml

Een sitemap.xml is nodig om uw website op de juiste manier te laten indexeren. Op deze manier kunt u bepalen welke pagina’s belangrijk zijn. Er zijn een aantal handige programma’s om een sitemap.xml aan te maken. Het is echter wel verstandig om alleen een sitemap.xml aan te maken als u er ook daadwerkelijk verstand van heeft.

Duplicate content op de website

Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om met bijvoorbeeld content van een andere website hoog te staan in Google. Sterker nog, uw website zal er door Google voor worden gestraft. Unieke content is van belang. Die ook nog eens op een goede manier is geschreven. Lees in onze blog over SEO-teksten hoe u hoog kunt scoren met unieke content in Google. Dubbele content wordt afgestraft en uw website zal dalen in de rankings van Google.

Het fenomeen ‘Noindex’

Soms gebeurt het dat een zoekmachine geen toegang ‘krijgt’ van een website. In de meta tags van de websites krijgt de zoekmachine dan een ‘Noindex’ mee. Uw website zal dan niet worden geïndexeerd door Google. Zorg ervoor dat deze ‘Noindex’ wordt verwijderd om zoekmachines toegang te geven tot uw website.

www en non-www

Tussen een website met www en een website zonder www zit verschil. Maar dat weten veel webbouwers niet. Als we het via de technische kant bekijken is een www website een subdomein. Het is belangrijk dat beide varianten van de website worden toegevoegd aan de zoekmachine o geïndexeerd te kunnen worden.

Google penalty

Nee, geen handwijzing van de scheidsrechter naar de witte stip op 11 meter, maar een terugzetting in de zoekresultaten is vaak het gevolg van een penalty. Het is zelfs mogelijk dat uw website wordt verwijderd uit de zoekresultaten. Google kan u om allerlei redenen een penalty geven. Bijvoorbeeld omdat u content van andere websites kopieert. In Google Webmaster Tools wordt u op de hoogte gesteld van een penalty. Echter, maakt u zich geen zorgen. Wanneer u met een eerlijk geweten probeert om uw website hoger in Google te krijgen, zal dit geen penalty opleveren. Google heeft snel genoeg in de gaten of u de boel probeert te manipuleren.

Google penalty

WordPress instellingen

Tegenwoordig worden veel websites gebouwd in WordPress. Wanneer een website online gaat, is het zaak dat de instellingen van het CMS-systeem wel goed ingesteld. Door middel van één vinkje kan namelijk aangegeven worden of Google de website wel of niet mag indexeren. En daardoor kan het zijn dat uw website niet wordt gevonden in Google.

Crawl errors

Nog een reden voor het niet gevonden worden van uw website in Google, kunnen crawl errors zijn. Google vindt een pagina dan wel, maar deze is door een error ontoegankelijk voor de zoekmachine. Om crawl errors op te lossen moet u Google Webmaster Tools grondig bekijken en de fouten opsporen.

Aan de slag om uw website te laten indexeren door Google!

We hebben u een aantal redenen gegeven waarom uw website niet door Google wordt gevonden. We snappen natuurlijk dat het voor u niet altijd mogelijk is om deze problemen nader te bekijken. U kunt dan ook altijd contact opnemen met B&S Media om samen met u te kijken waar het mis gaat. Hier onder geven we nog een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw website wel gevonden wordt door Google.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.