Sonty

Aantal offerteaanvragen verviervoudigd

Sonty.nl - een website door B&S Media

Het bedrijf

Sonty is de specialist in het leveren en monteren van zonwering, raamdecoratie en horren voor bedrijven en particulieren. Een jong bedrijf, gevestigd in Nootdorp, waar ze het belang van service en kwaliteit uitdragen. Het vakkundige personeel zorgt met oog voor detail voor een strakke afwerking, zowel binnen als buiten. Ook kan Sonty ingeschakeld worden voor reparaties. Met hun slogan ‘Sfeervol genieten’ bedienen ze vele klanten in de regio Den Haag en omstreken.

Zonweringbranche is oververhit

De zonweringbranche is letterlijk en figuurlijk overhit. De vraag naar zonwering is de laatste jaren explosief gestegen. Gebouwen worden vandaag de dag zo goed geïsoleerd dat ze de warmte niet goed kwijt kunnen of kunnen behouden. De komst van de BENG (Bijna-EnergieNeutrale Gebouwen) in 2020 heeft deze groei versterkt. Deze nieuwe eisen hebben ervoor gezorgd dat zonwering mee wordt genomen in het bouwbestek. Zonwering is bij uitstek een duurzame oplossing voor de regeling van licht, zon en warmte; een goed moment om een bedrijf in zonwering te beginnen, dacht Joey Engelen, en hij richtte begin 2021 Sonty op. B&S Media ondersteunt Sonty met een compleet online dienstenpakket met goede resultaten.

Onderzoek

Onderzoek

We stellen de doelgroep vast, wat men nodig heeft en hoe men online zoekt. En natuurlijk: hoe de doelgroep naar Sonty te leiden is.

Bouwen

Bouwen

Bouwen aan de nieuwe website, bouwen aan de SEO- en Ads-strategie. Elementen die samenwerken aan meer online succes.

Oplevering

Oplevering

De tests zijn klaar, de klant is tevreden ... de website gaat live! Ondertussen bouwen we aan meer autoriteit, traffic en conversies.

Resultaten

Resultaten

We evalueren regelmatig de resultaten met de klant en voeren verbeteringen door. Online marketing voor de langere termijn.

Screenshot Sonty.nl

Website met focus op beeld en conversie

Bij een nieuw bedrijf hoort natuurlijk een fonkelnieuwe website. Want hoe mooi is het om met een nieuwe website jouw werk en passie te laten zien? Daarom is de website van Sonty voorzien van beeldmateriaal dat bezoekers een duidelijk beeld geeft van het bedrijf en de producten en diensten. De foto’s en afbeeldingen, in combinatie met een altijd zichtbare knop voor het aanvragen van een offerte, overtuigen de bezoekers om de hulp van Sonty in te schakelen. De Google reviews linksonderin geven de bezoekers daarbij extra vertrouwen. Om het contact opnemen zo makkelijk mogelijk te maken, is het telefoonnummer en het emailadres altijd in beeld. Neem vooral een kijkje op sonty.nl.

SEO: Potentiële klanten aantrekken via zoekmachines

+

posities gestegen

+%

meer organisch verkeer

+%

meer conversies (offerte-aanvragen)

Autoriteit opbouwen

Een nieuwe website betekent voor zoekmachineoptimalisatie het volledig opbouwen van autoriteit door middel van linkbuilding, omdat Google nog niet bekend is met de website. Dus daar zijn wij bij de livegang van de nieuwe website begin 2021 direct mee aan de slag gegaan. Dit begint natuurlijk met een goed zoekwoordenonderzoek. In overleg met Sonty hebben we naar aanleiding daarvan diverse landingspagina’s aangemaakt voor plaatsen in de regio die voor Sonty interessant zijn om te bedienen. Samen met diverse technische optimalisaties heeft dit voor goede resultaten gezorgd! 

Ondertussen staat Sonty met belangrijke zoekwoorden in de top 3 van Google en een groot deel van de relevante zoekwoorden staan in de top 10 (positie 4 – 10). De goede posities hebben voor meer organisch verkeer gezorgd. Wanneer we bijvoorbeeld de periode van 1 juni 2022 tot en met 8 december 2022 pakken en dit vergelijken met vorig jaar, zien we stijging van 218,15% in het organisch verkeer.

Wat zegt de klant?

"Ik werd getipt door een bekende over het bedrijf B&S media, omdat wij als net startend bedrijf op zoek waren naar een partij die voor ons de website zou maken en alles erom heen zou regelen. Na een goed gesprek ben ik met vol vertrouwen de samenwerking aangegaan en nu 2 jaar later kan ik vertellen dat ik mega blij ben met dit bedrijf. Alles wordt duidelijk uitgelegd en maandelijks wordt er een verslag gegeven van de werkzaamheden die verricht zijn en de behaalde leads. Ik zou geen ander bedrijf meer aanraden en wij gaan lekker verder hoe we bezig zijn."

Joey Engelen, eigenaar

Aantal offerteaanvragen verviervoudigd met Google Ads

Om te zorgen voor meer offerteaanvragen hebben we de SEO-campagnes ondersteund met Google Ads (online advertenties). We zijn klein begonnen met het inzetten van search- en remarketingcampagnes. Inmiddels hebben we in een jaar tijd een algemene groei teweeggebracht van 300%, waarbij de conversies bijna zijn verviervoudigd. Dit hebben we gerealiseerd door een nauwe samenwerking tussen SEA en SEO. Met specifieke SEO-landingspagina’s hebben we Google Ads-campagnes opgezet. Dit heeft gezorgd voor een goede kwaliteitsscore, lagere klikprijs en een optimale landing op de website die aansluit bij de zoekintentie, de behoefte, van de bezoeker. Gezien de huidige resultaten en de kansen die er nog liggen, zien we nog meer groeimogelijkheden voor Sonty Montage. 

Wij werken aan dit project

Klaas

Sr. Marketingadviseur

Valery Leusink B&S Media

Valéry

SEA Specialist

Remco

SEO Manager

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.