VDK Groep

Tientallen website beheren vanuit één omgeving

Case VDK Groep - BSMediaIM

Het bedrijf

De VDK Groep is een landelijk werkend technisch dienstverlener, opgericht in 2013 door Frans van der Kolk. Onder deze groep vallen meer dan 60 zelfstandig opererende bedrijven met ieder zijn eigen specialisme zoals bijvoorbeeld elektrotechniek, building intelligence, klimaattechniek, luchtbehandeling, koudetechniek, loodgieterswerkzaamheden & technische consultancy.

Lokaal ondernemerschap

VDK Groep biedt een totaalconcept waarbij de klant één aanspreekpunt heeft en alle werkzaamheden door eigen mensen worden gerealiseerd. Met meer dan 3000 medewerkers en de huidige omzet behoort de VDK Groep tot de grootste spelers in hun markt. De tientallen bedrijven binnen de groep maken impact, zowel de local heroes als de nichespelers die landelijk opereren. Allen dragen ze de VDK sfeer, ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid uit. De VDK Groep heeft de ambitie om door te groeien en B&S Media helpt het bedrijf hierbij. In deze case vertellen we graag hoe.

Responsive

Responsive

De website is optimaal lees- en navigeerbaar op alle beschikbare apparaten.

Multi-site omgeving

Multi-site omgeving

Tientallen websites beheren vanuit één omgeving zorgt voor veel gebruikersgemak en overzichtelijkheid.

Live openingstijden

Live openingstijden

Live melding van de openingstijden

Fomulieren in modal

Fomulieren in modal

Formulieren die openen in een venster, waarbij de achtergrond is vervaagd. Dit zorgt voor meer focus en verhoogt de conversie.

Webdesign VDK Groep

Corporate en bedrijvenwebsites voor de gehele VDK groep

De VDK Groep heeft bij ons de vraag neergelegd om een corporate website te realiseren. Maar dat niet alleen; voor alle bedrijven binnen de groep moest een website komen. Een mooie uitdaging die wij samen met Pankra en BrugMedia hebben opgepakt.

Er gold een aantal voorwaarden:

  • Alle websites koppelen aan één CMS;
  • Een eigen domein voor alle websites;
  • Een eigen uitstraling voor ieder bedrijf (logo, kleuren, afbeeldingen en teksten), binnen de kaders van de VDK Groep;
  • De websites zijn eenvoudig te gebruiken op zowel desktops als mobiele apparaten.

Bsmedia Case Vdk Groep Mobiel

Dit hebben we gerealiseerd

Op basis van door ons gemaakte wireframes heeft Pankra de ontwerpen verder uitgewerkt. Bij het ontwerp was het belangrijk dat er één look en feel kwam voor de gehele groep, met daarbinnen een eigen gezicht voor ieder bedrijf. We zijn begonnen met de corporate website van de VDK Groep. Vervolgens hebben we stap voor stap de websites voor de individuele bedrijven opgepakt. We hebben een multi-site omgeving opgezet in WordPress, wat inhoudt dat alle sites vanuit deze omgeving te beheren zijn. Dat brengt veel gemak met zich mee.

Voor meer gebruiksgemak hebben we een aantal features in de sites toegepast, zoals een live melding van de openingstijden en formulieren die in modal worden geopend. Wat is een modal, zul je wellicht denken? Hierbij wordt het formulier geopend in een venster, waarbij de achtergrond (volledig) is vervaagd. Zo kan de bezoeker volledig focussen op het formulier, wat ervoor zorgt dat een formulier eerder wordt ingevuld. De bezoeker moet het formulier ook heel bewust sluiten, als hij het niet in wil vullen. Om te zorgen dat het beeldmateriaal van goede kwaliteit is, zijn alle foto’s gemaakt door diverse professionele fotografen. De websites zijn verder gevuld met content door BrugMedia.

Ambitie om te groeien

De VDK groep heeft de ambitie om te groeien en daar is de multi-site volledig op ingericht. Steeds meer bedrijven zijn in het VDK-jasje gestoken en de groei van de groep zet door. 

Binnen de bedrijfswebsites hebben we maatwerk toegepast. Zo heeft Hanze Projectinrichting een net iets andere look & feel met een menu aan de zijkant, wat helemaal bij het bedrijf past. In 2022 hebben we de site van VDK Groep vernieuwd door het toepassen van een nieuw megamenu, een duidelijkere weergave van de diensten en een landkaart waarop alle bedrijven te zien zijn. B&S Media is niet alleen partner op het gebied van webdesign, maar ook voor SEO. Zo werken we voor een aantal bedrijven binnen de VDK Groep aan een optimale vindbaarheid in hun werkgebied. 

Bsmedia Case Hanze Projectinrichting Mockup 2

Wat zegt de klant?

"De mensen van B&S Media werken met korte lijnen en komen na wat afgesproken is. Dit alles wordt gecombineerd met een beetje humor."

Frans van der Kolk

Wij werken aan dit project

Michel B&S Media

Michel

Operationeel directeur

Tijmen - webdesigner bij B&S Media

Tijmen

Webdesigner

Arjan B&S Media

Arjan

Senior Webdeveloper

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.