Wat is Demand Gen?

Demand Gen is een campagnetype binnen Google Ads. Deze campagnes zijn gericht op het bereiken van nieuwe doelgroepen en het genereren van interesse bij gebruikers op visuele en entertainmentgerichte platforms van Google, zoals de Google Discovery Feed, Gmail en YouTube.
In tegenstelling tot de traditionele zoekadvertenties zijn Demand Gen-campagnes ontworpen om gebruikers te bereiken vóórdat ze actief naar een merk zoeken.

Voordelen van Google Ads Demand Gen

Het gebruik van visuele advertenties in Google Ads biedt verschillende voordelen, waaronder hogere betrokkenheid van gebruikers, verbeterde merkzichtbaarheid en een verhoogde kans op conversie. Visuele content trekt vaak meer aandacht en kan de boodschap effectiever overbrengen dan tekstuele advertenties.

Hoe Demand Gen op te zetten in Google Ads

Om visuele advertenties op te zetten in Google Ads, moet je eerst de juiste advertentie-indeling kiezen, zoals afbeeldingen, video’s of responsieve displayadvertenties. Vervolgens stel je de targetingopties in en kun je aantrekkelijke visuals toevoegen om de impact van je advertenties te maximaliseren.

Best practices voor effectieve visuele advertentiecampagnes

Enkele best practices voor het opzetten van effectieve visuele advertentiecampagnes zijn onder meer het gebruik van hoogwaardige afbeeldingen of video’s, het testen van verschillende advertentie-indelingen, het optimaliseren van je targetinginstellingen en het regelmatig analyseren van de prestaties van je campagnes om verbeteringen aan te brengen.

Meer weten?

Wil je meer weten, lees dan ons blog “Demand Gen: visueel adverteren met Google Ads”.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.