Wat is Enhanced Conversions?

Enhanced Conversions (verbeterde conversies) is een geavanceerde conversietrackingmethode binnen Google Ads. Deze feature maakt het mogelijk om nauwkeurig conversies te meten voor jouw campagnes, terwijl de privacy van gebruikers wordt beschermd. Dit is vooral nuttig omdat steeds meer browsers stoppen met het ondersteunen van Third Party cookies. Zonder deze cookies wordt het moeilijker om gebruikersdata te tracken en op te slaan, wat een negatieve invloed kan hebben op jouw campagnes.

Met Enhanced Conversions kun je echter conversies meten die anders door browsers geblokkeerd zouden worden.

Hoe werkt Enhanced Conversions?

Enhanced Conversions maakt gebruik van geavanceerde machine learning-algoritmen om het conversiepad van een gebruiker te analyseren en te begrijpen. Door rekening te houden met verschillende factoren, zoals de tijd tussen interacties en de volgorde van gebeurtenissen, kan Google Ads een nauwkeurig beeld geven van hoe advertenties hebben bijgedragen aan conversies.

Voordelen van Enhanced Conversions

  • Privacyveilig: De klantgegevens worden gehasht voordat ze naar Google worden verzonden. Dit betekent dat de gegevens niet worden opgeslagen of gebruikt voor andere doeleinden dan de optimalisatie van jouw advertenties.
  • Nauwkeurigere attributie: Enhanced Conversions biedt een dieper inzicht in de bijdrage van advertenties aan conversies, waardoor adverteerders betere beslissingen kunnen nemen over advertentiestrategieën.
  • Optimalisatie van biedingen: Met betere gegevens over conversiewaarde kunnen adverteerders hun biedingen nauwkeuriger afstemmen om hun ROI te maximaliseren.
  • Verbeterde targeting: Door te begrijpen welke interacties leiden tot waardevolle conversies, kunnen adverteerders hun targeting verfijnen om zich te richten op de meest waardevolle doelgroepen.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.