5 redenen om voor Divi te kiezen

Ben jij al bekend met Divi? Wellicht dat je er al eens iets over gelezen of gehoord hebt. Het is namelijk een ontzettend populaire theme builder in WordPress. Binnen Divi worden thema’s aangeboden die gebruikt kunnen worden voor jouw website. Precies in jouw stijl en naar jouw smaak. Als je het ons vraagt zijn wij fan. Waarom? Dat vertellen we je graag aan de hand van 5 redenen!

1. Kies een thema naar jouw wens

Divi biedt 800 verschillende thema’s die gebruikt kunnen worden voor de bouw van jouw website. De kans dat hier dus een thema bij zit dat aan jouw wensen voldoet is erg groot. Binnen deze sjablonen maakt Divi een onderscheid in categorieën. Hiermee kan er dus ook al een thema gekozen worden dat matcht met de branche waarin jij werkzaam bent. 

Hieronder zie je een preview van de ruim 800 thema’s die door Divi worden aangeboden:

Bron: Elegantthemes.com

2. Divi biedt een gebruiksvriendelijke visual builder

Mocht je nog niet volledig bekend zijn met Divi: Divi is niet alleen een thema dat je kiest, het is een builder waarmee je de pagina’s ook daadwerkelijk bouwt. Binnen de WordPress-gemeenschap wordt Divi dan ook erg gewaardeerd dankzij de gebruiksvriendelijkheid. De pagebuilder binnen Divi is namelijk een visual builder. Dit houdt in dat je aan de voorkant van de website bouwt. Hiermee krijg je direct inzicht in hoe de bezoeker jouw website ziet. Hieronder is dit weergegeven:

Bron: Elegantthemes.com

In Divi ben je vrij om zelf onderdelen toe voegen, aan te passen of te verslepen naar een andere plaats binnen de pagina. De onderdelen die Divi ter beschikking stelt zijn er maar liefst meer dan 40, waaronder:

  • Fotogalerijen;
  • prijstabellen;
  • carrousels;
  • aanbevelingen;
  • oproepen tot actie.

Daarbij kun je per module ook de opmaak wijzigen, zoals de achtergrondkleur, lettertype of tekstgroottes. Dit alles zonder gebruik van coderingen! Ben je dus geen held in codes? Met Divi is dit geen enkel probleem.

3. Een responsive website

Een responsive website is belangrijker dan ooit. Onze smartphone is vandaag de dag onze nieuwe beste vriend en dat merken we dan ook in het zoekgedrag. Het mobiele apparaat is het meest gebruikte apparaat om een website mee te bezoeken.

Met Divi weet je zeker dat de website niet alleen geschikt is voor Desktop, maar ook voor andere apparaten. In de visual builder is er namelijk de mogelijkheid om te switchen van desktop naar het formaat van tablet of mobiel. Hiermee kun je teksten, afbeeldingen, CTA’s en andere modules eenvoudig laten aansluiten op het formaat van het apparaat. Hieronder is het icoontje te vinden waarmee je de website kan personaliseren voor diverse apparaten:

4. Een veilig en modern WordPress Thema

Divi is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ook veilig en modern. Waar website ontwikkelingen in het algemeen dynamisch zijn, geldt dit ook voor Divi. Het thema wordt namelijk continu geüpdatet met nieuwe functionaliteiten. Hieronder vallen ook de updates met betrekking tot mogelijke beveiliging bugs. Dit zorgt ervoor dat de website veilig is en blijft.  

Voorheen stond Divi bekend als het thema dat erg traag was en niet met de tijd mee ging. Dat is echter volledig omgedraaid. Om de ongeveer 7 tot 15 dagen voert Divi updates uit die ook bijdragen aan de snelheid van de website. Momenteel draagt Divi dus ook bij aan een verbeterde snelheid van jouw website! 

Houd er wel rekening mee dat je de updates doorvoert in de website, zodat je ook echt kan profiteren van deze ontwikkelingen!

5. Geschikt voor Woocommerce

Bij het hebben van een webshop is WooCommerce de meest gangbare plugin om te gebruiken binnen WordPress. Weer een reden om Divi te gebruiken! Divi ondersteunt deze plugin ook. Dat wil zeggen dat je ook eenvoudig een webshop kan bouwen in Divi. Met behulp van de Divi builder kun je Woocommerce elementen stylen en inrichten. De interface van de Woocommerce elementen zijn namelijk hetzelfde als de Divi modules:

Bron: Elegantthemes.com

Woocommerce elementen zijn geschikt om op iedere pagina in de website in te laden. Dit is dus niet alleen mogelijk op de productpagina’s, maar kan ook al worden ingezet op bijvoorbeeld de homepagina. 

Profiteren van de voordelen van Divi? 

Naast deze vijf redenen zijn er natuurlijk nog meer redenen waarom Divi geschikt zou zijn voor jouw bedrijf. Onze webdesigners geven je graag meer informatie over dit populaire thema!

Website laten maken in Divi? Neem contact met ons op via info@bsmedia.nl of 038-3376678.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.