De nieuwe domeinextensies, hoe zit het nu?

Zoals u misschien wel weet is het tegenwoordig mogelijk om uit ongeveer 200 domeinextensies te kiezen voor uw website. U kunt dus kiezen in plaats van een .nl of .com domein, voor een specifieke extensie. Deze nieuwe domeinextensies sluiten aan bij een specifieke dienst, activiteit of plaats. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een .amsterdam of een .shop domein te kiezen. Maar het is natuurlijk de vraag wat het voor uw bedrijf op kan leveren.

Eerst de domeinextensie uit de boom kijken

De nieuwe extensies zijn al even geïntroduceerd en er wordt met name nog even de kat uit de boom gekeken. Voor veel bedrijven is een complete verhuizing naar een specifieke domeinextensie nog te riskant. Want zeg nu zelf; wat vindt u betrouwbaarder? Een website met .nl als extensie of als .winkel? Voor veel consumenten voelt .nl nog een stuk gebruikelijker en vertrouwder aan. Het is dan ook even de vraag in welke richting de markt zal bewegen.

De nieuwe domeinextensies goed voor SEO?

Bij veel bedrijven leeft de vraag of het voor SEO gezien interessant is om een andere extensie te nemen. We kunnen ons voorstellen dat deze gedachte ook bij u speelt. Stel dat u een schoenenwinkel heeft in Amsterdam, dan zou u verwachten dat www.schoenenwinkel.amsterdam toch veel SEO waarde moet hebben? Echter, Google’s leider van het webspam team, Matt Cutts, meldt dat Google niet meer waarde toekent aan de nieuwe domeinextensies dan de gebruikelijke extensies. Hij verwacht dat dit ook niet op de lange termijn zal gebeuren. Duidelijke taal dus.

Wat te doen met de nieuwe extensies?

Het is niet te ontkennen dat de .nl en de .com extensies ‘overbevolkt’ raken. Als u een nieuw domein wilt registreren is het goed mogelijk dat de .nl of de .com extensie niet meer beschikbaar is. De nieuwe domeinextensies bieden dan een kans om alsnog uw perfecte domeinnaam te registreren. Als u een schoenenwinkel heeft, maar schoenenwinkel.nl bestaat al, dan kunt u bijvoorbeeld voor schoenenwinkel.amsterdam kiezen, als u gevestigd bent in Amsterdam.

Is het aan te raden om over te stappen naar een nieuwe domeinextensie? Nee, niet met uw huidige website. Wat u wel kunt doen, is bijvoorbeeld de domeinextensie registeren en een redirect (automatische verwijzing) plaatsen naar uw website. Of aangeven dat de website van u is. Zo bent u wel in ieder geval eigenaar van het domein, voordat iemand anders er ‘mee gaat lopen’.

Wilt u meer weten over domeinextensies? Neem geheel vrijblijvend contact op met B&S Media.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.