Update Google AdWords: Expanded Text Ads

Afgelopen zomer heeft Google een van de grootste updates sinds het begin van Google Adwords doorgevoerd: de Expanded Text Ads (ETA). In deze blog leest u alles wat u moet weten over deze belangrijke update.

Hoe zien de nieuwe Expanded Text Ads eruit?

De nieuwe Expanded Text Ads bevatten dubbel zoveel tekstruimte, zodat het makkelijker wordt om een zo compleet en optimaal mogelijke boodschap naar de doelgroep te communiceren. De Expanded Text Ads vallen ook beter op in Google, doordat er meer ruimte voor is dan bij de standaard (oude) advertenties. Hieronder een weergave van de standaard advertenties en de Expanded Text Ads:
eta advertentie

Welke gevolgen heeft dit voor AdWords?

Met de komst van de Expanded Text Ads zal er veel veranderen in de zoekmachine van Google, zowel op SEA- als SEO gebied. Adverteerders hebben nu de mogelijkheid om de titel en inhoud op een aantrekkelijkere wijze in te richten, wat kan leiden tot meer kliks. Google zelf geeft aan dat de nieuwe advertenties tot een 20% hogere CTR kan leiden. Ook wordt er verwacht dat de resultaten op het mobiele gebied flink zullen stijgen.

Voor wanneer moeten de standaard advertenties aangepast worden?

De standaard advertenties kunnen nog tot eind oktober 2016 aangemaakt worden. Daarna kunnen er geen standaard advertenties meer gemaakt óf aangepast worden en is het alleen nog maar mogelijk om Expanded Text Ads te maken. Met andere woorden: de nieuwe update met de Expanded Text Ads kunt u niet ontlopen!

Stap voor stap naar Expanded Text Ads

Mochten uw Adwords advertenties nog niet zijn aangepast, is het belangrijk om dit de komende weken stap voor stap te doen en de advertenties om te zetten naar de nieuwe uitgebreide vorm. In eerste instantie zullen de belangrijkste advertenties, met de hoogste CTR, geoptimaliseerd moeten worden. Vervolgens kunnen de overige advertenties aangepast worden, om zo volledig over te stappen op de Expanded Text Ads.

B&S Media zet uw Expanded Text Ads om!

Bent u klant bij B&S Media? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Afgelopen maanden hebben wij al uw standaard advertenties aangepast en omgezet naar Expanded Text Ads.

Heeft u toch nog vragen over de nieuwe advertenties of wat dit voor uw Adwords campagne betekent? Neem dan contact op met ons via 038-337 66 78 of mail naar info@bsmedia.nl. Ook als u nog geen klant bent van B&S Media, helpen wij u graag bij het aanpassen van uw standaard advertenties naar Expanded Text Ads!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.