Tijd voor actie: Google beloont mobiele websites!

Heeft u nog geen mobiele website? U kunt er  vanaf nu niet meer om heen. Google gaat namelijk mobielvriendelijke websites belonen met een label. Elke mobielvriendelijke website zal door Google worden beloond. Recentelijk schreven we een blog waarom uw bedrijf een mobiele website moet hebben, daar is sinds vorige week dus een extra reden bij gekomen. En deze reden gaat naar verwachting heel zwaar wegen.

Wat is er dan mis met websites op een mobiel?

Voor veel bezoekers is het frustrerend als een website niet goed kan worden bezocht op een telefoon.  Er moet teveel ingezoomd worden, de teksten zijn te lang of afbeeldingen passen niet op het scherm. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van problemen waar mobiele bezoekers tegen aanlopen. Dat was Google ook een doorn in het oog en daarom komt de grootste zoekmachine in actie tegen mobiele websites.

Mobiele websites label

Maar wat gaat Google dan doen? Mobielvriendelijke websites krijgen een label van Google. Namelijk een ‘mobile-friendly’ label. Het maakt het voor de zoeker dus gemakkelijker om informatie te vinden waar hij of zij op zoek naar is. Het label zal in de komende weken worden geïntegreerd. De verwachting is dat dit label in een zoekresultaat de kliks op een website flink zullen verhogen. Het is dus tijd om over te stappen op een website die ook beschikbaar is voor mobiele apparaten.

mobiel vriendelijk

Eisen aan een mobiele website

Hieronder worden een aantal eisen opgesomd waaraan een website moet voldoen om een ‘mobile-friendly’ label te krijgen.

  • Het gebruik van software als Flash moet worden vermeden;
  • Er mag geen tekst op de website staan waarvoor moet worden ingezoomd;
  • Bezoekers mogen niet horizontaal scrollen op het scherm;
  • Links in een website staan ver genoeg uit elkaar zodat ze makkelijk apart klikbaar zijn;
  • Afbeeldingen passen op het formaat van het apparaat.

Mobiele website?

Wilt u weten of uw website geschikt is voor mobiele apparaten of bent u op zoek naar mobiel webdesign? De webdesign specialisten van B&S Media helpen u graag! Neem vrijblijvend contact op en wij zorgen ervoor dat uw website een ‘mobile-friendly’ label krijgt!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.