Waarom bewegende sliders in een website taboe zijn

Bewegende sliders werken niet. Daar is ondertussen voldoende bewijs voor gevonden. Uit onderzoeken van Nielsen Norman Group kwam naar voren dat testpersonen de sliders mijden, ze lezen de inhoud niet en er wordt niet op de buttons geklikt. Bewegende sliders irriteren bezoekers zelfs. In deze blog leggen wij u uit waarom u bewegende sliders van uw website moet halen en deze moet vervangen door één vaste slider.

Waarom weg met bewegende sliders?

Iedereen kent de sliders wel. Grote afbeeldingen op de homepagina van een website. De afbeeldingen wisselen elkaar af, vaak zit er tekst in of een button waar op geklikt kan worden. Maar als u net wilt klikken, verdwijnt de slider. En dat zorgt voor veel frustratie. Bewegende sliders werken niet prettig op een mobiel of een tablet. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor de gebruiksvriendelijkheid van een website op een mobiel device. Daarnaast heeft ook de Universiteit van Notre Dame onderzoek gedaan naar sliders. Uit dat onderzoek kon de conclusie getrokken worden dat alleen de eerste slider kliks oplevert. Nouja kliks, 1% van alle kliks om precies te zijn.

slider Bolletjes die aangeven dat er meerdere slides zijn

Maar ik kom nog veel bewegende sliders tegen?

Dat klopt, veel websites maken nog gebruik van slides. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de website van de NS, www.ns.nl. Hoe is dat dan te verklaren? Het oog wil uiteraard ook wat. En dat zorgt voor een gemakkelijke stap voor websitebouwers. In verschillende sliders kan er meer content geplaatst worden, ze zijn mooi en mensen die het ontwerp van de website beoordelen, zien vaak alleen de eerste pagina. De kans is dus groot dat iemand zich dan ‘blind’ staart op de sliders en dit een waardevolle toevoeging voor het oog gaat vinden, maar vergeten wordt om aan de functionaliteit en het effect te denken.

bewegende slider

Sliders van de NS

Wat moet er in de plaats van een bewegende slider?

Dat is heel simpel, plaats één vaste slider. Of verwijder alle huidige slides en houdt er eentje over. Op deze manier voorkomt u beweging en afleiding. U zorgt ervoor dat uw bezoeker blijft kijken naar de boodschap die u wilt vertellen. De informatie uit de overige slides kunt u natuurlijk kwijt op andere plekken in uw website.

Wilt u meer weten over webdesign in het algemeen of over sliders? Neem dan contact op met de internet marketing specialisten van B&S Media!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.