Sterren toevoegen aan Google AdWords advertenties

Bij Google AdWords advertenties staan tegenwoordig steeds vaker sterren. Het zijn elementen van advertenties die opvallen en vaak CTR verhogend zijn. Dat wil zeggen dat mensen sneller geneigd zijn om op een advertentie met sterren te klikken dan op een advertentie zonder sterren. Misschien vraagt u zich af hoe u de sterren in uw Google AdWords advertenties krijgt. In deze blog leggen wij u uit hoe u sterren kunt toevoegen aan uw Google AdWords advertenties.

Google AdWords sterren

Aanmelden bij een beoordelingswebsite

Allereerst zult u uw website of webshop moeten aanmelden bij een beoordelingswebsite. Denk dan bijvoorbeeld aan de Feedback Company. Let wel, voor sommige beoordelingswebsites moet je betalen. Maar dat is het meer dan waard! Deze beoordelingswebsites verzorgen de beoordeling van tal van bedrijven, daardoor kunnen de beoordelingen als onafhankelijk worden gezien. Google hecht hier veel waarde aan en heeft ze daarom opgenomen in Google AdWords.

Hoe worden de beoordelingen toegevoegd aan de advertenties?

Dat is erg gemakkelijk, u hoeft immers zelf niets te doen. Google indexeert namelijk de netwerken automatisch. Als er aan de criteria is voldaan, zullen de sterren bij uw AdWords advertenties verschijnen. Echter, zoals gezegd moet er dan wel eerst aan de criteria worden voldaan. U moet namelijk ten minste 30 reviews hebben vergaard bij een netwerk waarmee Google via ‘product search’ samenwerkt. De gemiddelde beoordeling moet vier sterren of hoger zijn. Dan zullen de beoordelingen vanzelf zichtbaar worden bij uw Google AdWords advertenties.

Kost een klik op de boordelingen geld?

Nee, als er iemand klikt op de beoordelingen in de AdWords advertentie, hoeft u hier niet voor te betalen. Natuurlijk moet u wel betalen als er iemand op uw advertentie klikt. Google brengt dan de normale klikkosten in rekening.

Hoe lang duurt het voordat de beoordelingen zichtbaar zijn?

Dat verschilt per website. Google zegt zelf dat het een paar weken kan duren voordat de beoordelingen zijn geïndexeerd. Uit ervaringen weten we dat het sneller kan gaan, maar geduld is dus een schone zaak!
Sterren in Google AdWords

Aan de slag met Google AdWords sterren

Wilt u ook sterren in uw Google Adwords advertentie? Ga dan snel aan de slag! Meld u aan bij een beoordelingswebsites en vergaar reviews! Heeft u hulp nodig bij de Google AdWords sterren of bij Google AdWords in het algemeen? De internet marketing specialisten van B&S Media staan voor u klaar. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.