5 tips om meer bezoekers op uw website te krijgen

U heeft een website, natuurlijk wilt u dat daar zo veel mogelijk bezoekers op komen. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? We kunnen dan natuurlijk zeggen; ‘Zorg dat u bovenaan komt te staan in Google’. Maar dat is vaak nog niet zo eenvoudig als gedacht. In deze blog geven we u 5 waardevolle traffic tips die er voor zorgen dat u meer bezoekers op uw website krijgt. Want meer bezoekers op uw website zal uiteindelijk leiden tot meer omzet.

De inzet van SEO en Google AdWords

De twee belangrijkste manieren om meer bezoekers op uw website te krijgen zijn zoekmachine optimalisatie(SEO) en Google AdWords (SEA). Door zoekmachine optimalisatie toe te passen op uw website, zal uw website stijgen in Google. Uw website komt dan hoger te staan op relevantie zoekwoorden in de organische zoekresultaten van Google. Hoe hoger uw website staat, hoe groter de kans dat mensen op uw website klikken.

Ook de inzet van het advertentieprogramma van Google – Google AdWords – levert gegarandeerd meer bezoekers op. U adverteert dan met zoekwoorden, als mensen zoeken met deze zoekwoorden komt u naar voren in de zoekresultaten. Beide methodes leveren gegarandeerd meer bezoekers op.

Het delen van waardevolle content

Meer bezoekers op uw website kunt u trekken door te schrijven over uw bedrijf, producten en diensten. Geef bezoekers informatie over uw producten of diensten. Ga bloggen, content maken. Schrijf tips, adviezen, maak handleidingen, maak filmpjes en ga zo maar door. Deel uw gemaakte content op social media. Gegarandeerd dat er dan meer bezoekers op uw website komen! Daarnaast is het maken van content ook erg waardevol voor Google, waardoor uw website zal gaan stijgen in de zoekresultaten.

Linkjes naar de website

Hoe meer websites linken naar uw website, hoe groter de kans is dat er bezoekers naar uw website komen. Stel dat uw linkje op een prominente plaatst van een website staat die veel bezoekers krijgt. Dan is de kans zeer groot er door die link bezoekers komen naar uw website. Zo kunt u bijvoorbeeld op startpagina’s gratis uw link aanmelden, ook kunt u vaak bij lokale nieuwsbronnen een linkje plaatsen. Daarnaast zijn er vele andere websites waarop u een link kwijt kunt. Wanneer u waardevolle content schrijft, willen andere websites dat soms overnemen. Leuk natuurlijk, maar zorg er wel voor dat er een linkje naar een website gaat. Des te meer kwalitatieve linkjes er naar uw website uitgaan, hoe hoger uw website ook zal komen te staan in Google. Des te meer bezoekers er op uw website komen!

Maak gebruik van rich snippets

We gaan nu de iets specifiekere kant op van het trekken van meer bezoekers op uw website. Stel u staat op plek 7 in Google met uw belangrijkste zoekwoord. Dat betekent dat er 6 concurrenten boven u staan. Hoe zorgt u er dan voor dat mensen op uw website klikken en niet op de van de concurrent? Maak gebruik van rich snippets. Verrijk uw snippets in Google met bijvoorbeeld sterren van reviews. Door rich snippets te gebruiken zal de CTR flink omhoog schieten en dat betekent dat u meer bezoekers op uw website krijgt.

rich snippets
Zeg nu zelf, welke snippet valt het meest op?

Sturen op gegevens uit Analytics

Google Analytics is een ontzettend handige tool. Met deze tool kunt u van alles te weten komen over uw bezoeker. Bijvoorbeeld met welk apparaat ze op uw website komen, waar ze vandaan komen en via welke kanalen. Merkt u bijvoorbeeld dat u weinig verkeer krijgt vanuit social media? Dan kunt u uw social media inzet verhogen. Of ontdekt u dat er weinig mensen op een mobiel apparaat uw website bezoeken? Zorg dan voor een mobile-friendly label in Google en krijg nog meer bezoekers!

Meer bezoekers op uw website betekent meer extra omzet, en dat wilt u natuurlijk ook. U kunt dan deze vijf bovenstaande tips toepassen op uw website, maar B&S Media kan u ook helpen! Onze internet marketing specialisten staan altijd voor u klaar, om u te helpen aan meer bezoekers en dus extra omzet!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.