WordPress en SEO: is het echt zo goed?

WordPress is momenteel een van de meest gebruikte content management systemen. Ook wordt het veel gebruikt voor SEO, om te scoren in Google. Maar hoe zit het eigenlijk met WordPress en SEO? In deze blog gaan we u uitleggen wat het effect van WordPress is op SEO en geven we een antwoord op veel gestelde vragen.

WordPress is zoekmachine vriendelijk

‘WordPress is een zoekmachine geoptimaliseerd CMS…’ Wacht even, daar gaat het mis. Het is vooraf belangrijk om te beseffen dat WordPress niet per definitie zoekmachine geoptimaliseerd is, maar wel het meeste zoekmachinevriendelijke CMS-systeem is dat er bestaat. Met alleen een WordPress website zonder goede teksten en weinig waardevolle links, zal het lastig worden om hoog te scoren in Google. Het is wel belangrijk om te beseffen dat WordPress hiermee een echte USP heeft weten op te bouwen. Geen enkel CMS-systeem is namelijk zo zoekmachinevriendelijk als dit open-source systeem.

Ik gebruik een SEO plug-in, nu is alles goed toch?

Dat is een verkeerde veronderstelling die we nogal eens horen. SEO is niet snel even een plug-in installeren en ‘klaar is kees’. Het is niet het aanvinken van een aantal vakjes en wat zoekwoorden invullen. Zo werkt SEO niet. SEO is een proces dat continu doorloopt en dat onderdeel moet worden van uw bedrijf. Een simpele SEO plug-in draagt bij aan de basis voor vindbaarheid in Google. Maar het telt voor ongeveer 10% mee in het totaalplaatje. Er is namelijk geen SEO plug-in die alle elementen voor SEO juist regisseert. U kunt het vergelijken met de fundering van het huis, daar bouwt u een goed huis op. Bij SEO komen namelijk tal van meer factoren om de hoek kijken dan alleen een plug-in. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde goede content en aan linkbuilding.

Is hosting belangrijk voor mijn SEO?

Ja, heel belangrijk zelfs! Uiteraard spelen zaken als aantrekkelijke kosten, gemakkelijke installatie en het server management een belangrijke rol. Maar het is voor SEO ook belangrijk om over een aantal andere zaken na te denken. Ondersteunt uw hostingbedrijf de installatie van plug-ins? Wat wordt er gedaan om extra te scoren op SEO-gebied? Worden er regelmatig back-ups gemaakt? Is de juiste kennis aanwezig om uw website te voorzien van de beste hostingmogelijkheden? Bij B&S Media kunt u aankloppen om uw website op een goede en SEO-vriendelijke manier te laten hosten.

Gratis of betaald thema kiezen?

Veel bedrijven die met WordPress werken, kiezen een thema en gaan daarmee aan de slag. Dit kan een gratis, maar ook een betaald thema zijn. Het is belangrijk om te beseffen dat een gratis thema niet altijd even goed werkt. Vaak zitten er beperkingen aan en worden de thema’s niet geüpdatet. Maar ook aan een betaald thema kunnen nadelen kleven. Een betaald thema kan namelijk veel rommelige code bevatten wat uw SEO kan beïnvloeden. Daarom is het beter om een WordPress thema van de basis op te bouwen in een framework, zodat het thema direct SEO-technisch klaar is.

WordPress en SEO, is het echt zo goed?

De titel van deze blog stelde de vraag of WordPress echt zo goed scoort op het gebied van SEO. En daar kunnen we nu een antwoord op geven. WordPress is een ideaal CMS-systeem om snel en gemakkelijk te kunnen scoren op SEO-gebied. WordPress is zoekmachine vriendelijk en heeft een goede basis. Echter, het fundament van WordPress voor SEO dient wel te worden uitgebreid om optimaal resultaat te behalen.

Wilt u meer weten over WordPress of wilt u een gedegen basis leggen voor zoekmachine optimalisatie (SEO)? Schakel dan B&S Media in. Wij verzorgen zowel webdesign als zoekmachine optimalisatie. Onze internet marketing specialisten helpen u graag!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.