E-mail instellen Android

Voor het instellen van de mail op een iphone of ipad dien je de volgende instructie te volgen. Op deze manier heb je de zekerheid dat alle gegevens correct goed ingesteld staan en jouw mail direct goed werkt.

Stappenplan

• Ga naar “Instellingen” en tik op “Account toevoegen”
  • Tik op “E-mail”
Je kan nu de aanmeldingsgegevens invoeren:

Aanmeldingsgegevens

• Vul jouw naam of bedrijfsnaam in
  • Vul bij “Wachtwoord” het wachtwoord van je e-mailadres in
  • Tik op “Handmatig instellen”
  • Selecteer het type account: IMAP account

Je kan nu de servergegevens voor de inkomende mail invoeren:

Instellingen inkomende server

• Vul bij “Gebruikersnaam” het e-mailadres in
  • Vul bij “Wachtwoord” het wachtwoord van je e-mailadres in
  • Vul bij “IMAP server” de inkomende mailserver in. Bijvoorbeeld srv485.bsmedia.nl
  • Selecteer bij “Beveiligingstype” de waarde “SSL”
  • Poort: 993
  • Tik op “Volgende”

Je kan nu de servergegevens voor de inkomende mail invoeren:

Instellingen uitgaande server

• Vul bij “SMTP server” de uitgaande mailserver in. Bijvoorbeeld srv485.bsmedia.nl
  • Selecteer bij “Beveiligingstype” de waarde “SSL/TLS”
  • Poort: 587
  • Vul bij “Gebruikersnaam” het e-mailadres in
  • Vul bij “Wachtwoord” het wachtwoord van je e-mailadres in
  • Tik op “Volgende”
  • Tik op “Volgende”
  • Bij “E-mail instellen” kun je aangeven wat de ontvanger te zien krijgt
  • Tik op “Gereed”

Het e-mailaccount is succesvol geïnstalleerd. Je kan het e-mailaccount testen door een test e-mail te verzenden