Wat is Divi?

Divi is een populair WordPress-thema en pagebuilder die wordt ontwikkeld door Elegant Themes. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van hoogwaardige WordPress-thema’s en handige WordPress-plugins. Divi is een zeer flexibel en krachtig hulpmiddel dat het maken van aantrekkelijke en functionele websites vereenvoudigt, zelfs voor gebruikers zonder technische programmeerkennis.

Bouwen en aanpassen zonder code

Met Divi kunnen gebruikers websites bouwen via een visuele front-end-interface, wat betekent dat je de website kunt bouwen en aanpassen terwijl je de werkelijke resultaten ziet, zonder dat je code hoeft te schrijven. Het thema wordt geleverd met een reeks vooraf ontworpen sjablonen en lay-outs om als basis gebruiken, maar je kunt de elementen en secties volledig aanpassen naar eigen wensen en inzichten.

Kenmerken en voordelen van Divi

Enkele kenmerken/voordelen van Divi zijn:

1. Drag-and-drop bouwer: Hiermee kun je elementen en modules eenvoudig naar de gewenste positie slepen en neerzetten op de pagina.

2. Responsief ontwerp: Divi-websites zijn standaard responsief, wat betekent dat ze zich aanpassen aan verschillende schermformaten, zoals desktops, tablets en mobiele apparaten. Extra belangrijk in dit huidige mobiele tijdperk.

3. Veelzijdigheid: Divi biedt een breed scala aan aanpasbare modules, zoals tekstblokken, afbeeldingen, knoppen, formulieren, video’s, galerijen en meer, waardoor je complexe pagina’s kunt maken zonder extra plugins te installeren.

4. Theme Builder: Met de Theme Builder-functie kun je aangepaste headers, voetteksten, blog lay-outs en andere site-onderdelen ontwerpen en toepassen op verschillende delen van je website.

5. Globale instellingen: Je kunt globale stijlen en instellingen beheren om consistentie over de hele website te behouden.

Voor alle webontwikkelaars

Divi is geliefd bij zowel beginners als ervaren webontwikkelaars vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om snel professioneel ogende websites te bouwen. Het wordt veel gebruikt door WordPress-gebruikers en heeft een grote en actieve gebruikersbasis, wat heeft bijgedragen aan de beschikbaarheid van talloze bronnen, tutorials en extensies die het gebruik ervan verder vergemakkelijken.