Wat is een long-tail zoekwoord?

Een long-tail zoekwoord is een specifieke en gedetailleerde zoekterm die meestal bestaat uit drie of meer woorden. In tegenstelling tot “short-tail” zoekwoorden, die kort en algemeen zijn, zijn long-tail zoekwoorden veel specifieker en richten ze zich op een niche of een specifiek onderwerp.

Een short-tail zoekwoord is bijvoorbeeld: ‘Vakantie’, terwijl ‘all inclusive vakantie Turkije’ een long-tail zoekwoord is.

Het belang van long-tail zoekwoorden

Long-tail zoekwoorden hebben vaak een minder hoog zoekvolume dan short-tail zoekwoorden. Ondanks het lagere zoekvolume zijn ze wel degelijk interessant. Hieronder vind je een aantal voordelen van long-tail zoekwoorden:

1. Minder concurrentie: Omdat long-tail zoekwoorden zo specifiek zijn, is de concurrentie meestal minder groot dan bij algemene zoektermen. Dit betekent dat het gemakkelijker kan zijn om hoger te ranken in de zoekresultaten voor deze zoekwoorden.

2. Gericht verkeer: Mensen die long-tail zoekwoorden gebruiken, hebben vaak een duidelijk idee van wat ze zoeken. Ze zijn op zoek naar specifieke informatie, producten of diensten. Door long-tail zoekwoorden in te zetten, kun je je richten op bezoekers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

3. Conversie: Long-tail zoekwoorden kunnen vaak leiden tot een hogere conversieratio, omdat bezoekers die ze gebruiken, meestal een specifieker doel hebben. Als je bijvoorbeeld een webwinkel hebt en iemand zoekt naar “rode Nike hardloopschoenen maat 42”, is de kans groter dat ze precies vinden wat ze willen en een aankoop doen.

De sleutel tot effectieve SEO en online marketing

Voor SEO (Search Engine Optimization) en Google Ads kunnen long-tail zoekwoorden een waardevol onderdeel zijn van je strategie. Ze kunnen helpen om gericht verkeer naar je website te trekken, je zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten en je kansen op conversie te verbeteren.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.