Wat is een 301?

Met een 301 bedoelen we de HTTP-statuscode 301, die staat voor een permanente doorverwijzing van een URL naar een andere URL. Met andere woorden: een pagina die voorheen op een bepaald adres te vinden was, is nu verhuisd naar een ander adres. Met behulp van een 301-redirect wordt de bezoeker die op het oude adres belandt automatisch doorverwezen naar het nieuwe adres. Daarmee voorkom je dat bezoekers stuiten op een 404-error.

301-redirects en SEO

Voor je online vindbaarheid is het belangrijk om correct gebruik te maken van 301-redirects. Hiermee geef je namelijk ook de linkwaarde van de oorspronkelijke URL mee naar de nieuwe. Wel doe je er verstandig aan om interne links op je website aan te passen naar de nieuwe URL. Zo voorkom je dat je crawlbudget (het aantal URL’s van je website dat de Googlebot crawlt) opgaat aan het volgen van redirects.

Meer informatie

Benieuwd of jouw website 301-redirects nodig heeft? Of wil je weten hoe je deze juist instelt? Neem dan contact op met één van onze specialisten. Wij helpen je graag om het maximale uit jouw website te halen!

Neem contact op

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.