Wat is lokale SEO?

Lokale SEO, oftewel “Local Search Engine Optimization,” verwijst naar de strategieën en technieken die worden gebruikt om de online zichtbaarheid van een bedrijf of organisatie te verbeteren in lokale zoekresultaten. Het doel van lokale SEO is om ervoor te zorgen dat wanneer mensen in een specifieke geografische regio zoeken naar producten, diensten of informatie, de website van het bedrijf hoog in de zoekresultaten wordt weergegeven.

Lokale zoekopdrachten

Lokale SEO is vooral relevant voor bedrijven met een fysieke locatie of een specifieke geografische focus, zoals restaurants, winkels, medische praktijken, advocatenkantoren en andere lokale ondernemingen. Het is belangrijk omdat veel mensen tegenwoordig lokale zoekopdrachten uitvoeren om bedrijven in de buurt te vinden, zoals “restaurants in [stad],” “tandarts in de buurt,” enzovoort.

Belangrijke onderdelen van lokale SEO

1. Google mijn bedrijf: Het creëren en optimaliseren van een Google Mijn Bedrijf-vermelding, waarbij nauwkeurige informatie zoals adres, openingstijden, contactgegevens en foto’s worden verstrekt.

2. Lokale citaties: Het verkrijgen van vermeldingen van je bedrijfsinformatie op andere relevante websites, zoals online bedrijvengidsen, reviewwebsites en lokale nieuwssites.

3. Reviews en beoordelingen: Het stimuleren van positieve klantrecensies en beoordelingen op platforms zoals Google, The Feedback Company, Klantenvertellen en Kiyoh.

4. Lokale zoekwoorden: Het opnemen van relevante lokale zoektermen in de website-inhoud, meta-informatie en andere online bronnen.

5. Lokale content: Het creëren van inhoud die relevant is voor de lokale doelgroep, zoals blogposts over lokale evenementen, nieuws en interesses.

6. Backlinks van lokale bronnen: Het verkrijgen van backlinks van lokale nieuwswebsites, blogs en andere bronnen met lokale relevantie.

Starten met lokale SEO?

Wil je starten met lokale SEO? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder!

Neem contact op

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.