Wat is Yoast?

Yoast is een plugin voor WordPress die marketeers en website eigenaren ondersteunt bij het optimaliseren van hun website-inhoud voor betere zichtbaarheid in zoekmachines. De tool is een handig hulpmiddel om SEO-best practices toe te passen en de online aanwezigheid van een website te verbeteren. 

Optimalisatie van de inhoud

Yoast is vooral bekend vanwege zijn SEO-plugins voor WordPress, een populair contentmanagementsysteem dat wordt gebruikt om websites en blogs te maken en te beheren. De Yoast SEO-plugin is een tool die marketeers en website eigenaren helpt om hun inhoud te optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Er is een gratis plugin beschikbaar, maar ook een premium account.

Belangrijke functies van de Yoast SEO-plugin

Yoast heeft diverse features/functies. Hieronder worden enkele handige functies opgesomd:

1. Focus trefwoord optimalisatie: Gebruikers kunnen een focus trefwoord instellen voor een specifieke pagina of blogpost. De plugin analyseert de inhoud en biedt suggesties om het trefwoord op strategische plaatsen op te nemen, zoals in de titel, metabeschrijving, koppen en de tekst zelf.

2. Content analyse: De plugin beoordeelt de inhoud op verschillende SEO-factoren, zoals leesbaarheid, trefwoorddichtheid en interne en externe koppelingen. Het biedt suggesties om de inhoud te verbeteren om beter te presteren in zoekmachines.

3. Meta-informatie: Yoast stelt gebruikers in staat om de titel en metabeschrijving van een pagina of post aan te passen, die in zoekresultaten worden weergegeven. Dit helpt om aantrekkelijke en relevante zoekresultaten te creëren.

4. XML sitemaps: De plugin genereert automatisch XML-sitemaps, die zoekmachines helpen om de structuur van de website beter te begrijpen en alle pagina’s gemakkelijker te indexeren.

5. Canonical URLs: Yoast helpt bij het beheren van de canonieke URL’s, wat belangrijk is om duplicatie van inhoud te voorkomen en zoekmachines te helpen begrijpen welke versie van de pagina de belangrijkste is.

Maak je nog geen gebruik van de Yoast-plugin? Een webbouwer kan de plugin voor je installeren. Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op via: 038-3376678.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.