Wat is WordPress?

WordPress is een veelgebruikt en populair contentmanagementsysteem (CMS) dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor het publiceren van blogs. In de loop der tijd is het uitgegroeid tot een veelzijdig platform waarmee gebruikers allerlei soorten websites kunnen maken en beheren, variërend van eenvoudige blogs tot complexe webshops en zakelijke websites.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van WordPress

Gebruiksvriendelijkheid

WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface, waardoor zelfs mensen zonder technische kennis gemakkelijk content kunnen publiceren en beheren.

Thema’s en plugins

Het platform biedt duizenden gratis en betaalde thema’s en plugins die de functionaliteit en het uiterlijk van een WordPress-website kunnen aanpassen en uitbreiden. Dit stelt gebruikers in staat om hun site volledig naar wens vorm te geven zonder dat er programmeerkennis nodig is.

Open-source

WordPress is een open-source project, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen. Dit heeft geleid tot een grote community van ontwikkelaars, die voortdurend werken aan verbeteringen, updates en beveiligingspatches.

Schaalbaarheid

WordPress is geschikt voor zowel kleine persoonlijke blogs als grote zakelijke websites met veel verkeer. Zelfs een webshop beheren is mogelijk in WordPress met WooCommerce. Het kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker en is schaalbaar naar de groei van de website.

SEO-vriendelijk

WordPress is van nature geoptimaliseerd voor zoekmachines, waardoor het relatief eenvoudig is om je website hoger te laten ranken in zoekresultaten, mits je goede content en SEO-praktijken toepast. Daarnaast is het CMS ook goed te optimaliseren voor SEO en biedt het diverse plugins die het optimaliseren ondersteunen/gemakkelijker maken. 

Ondersteuning

Vanwege de populariteit heeft WordPress een levendige gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars. Hierdoor is er veel ondersteuning beschikbaar via forums, blogs en documentatie.

WordPress website laten bouwen?

WordPress is een krachtig en flexibel platform dat door miljoenen mensen over de hele wereld wordt gebruikt om hun online aanwezigheid te creëren en te beheren. B&S Media heeft voor diverse branches WordPress sites mogen bouwen. Bekijk ons portfolio of neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.