Wat is een dode link?

Een dode link is een hyperlink of URL die niet langer actief is of niet naar de juiste bestemming leidt. Wanneer je op een dode link klikt, krijg je meestal een foutmelding te zien, zoals “404 Not Found” of “Pagina niet beschikbaar.” Dit gebeurt wanneer de gekoppelde webpagina is verwijderd, verplaatst, of de URL is gewijzigd zonder een doorverwijzing.

Dode links kunnen frustrerend zijn voor gebruikers omdat ze hen belemmeren bij het vinden van de gewenste informatie. Ook kunnen ze een negatieve invloed hebben op de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website, omdat zoekmachines dode links als negatieve punten beschouwen bij het beoordelen van de kwaliteit van de site.

Je kunt dode links zoveel mogelijk vermijden door regelmatig je webpagina’s te controleren en eventuele gebroken links te herstellen of te verwijderen. Er zijn diverse online tools beschikbaar waarmee je dode links op een website kan opsporen en corrigeren, om zo de gebruikerservaring te verbeteren en de SEO-prestaties te optimaliseren.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.