Wat zijn backlinks?

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk voor SEO? Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Backlinks worden gezien als een teken van autoriteit en relevantie, en kunnen daarom bijdragen aan een hogere ranking in zoekmachines. Het is daarbij belangrijk dat de backlinks afkomstig zijn van kwalitatieve en relevante websites, aangezien backlinks van slechte kwaliteit juist kunnen leiden tot een lagere ranking. 

Backlinks zijn onderdeel van een linkbuilding strategie

Backlinks zijn veelal onderdeel van een linkbuilding strategie. Het gaat hierbij om het verzamelen van goede backlinks naar jouw website. Dit kan op verschillende manieren, waaronder:

  • Links aanvragen
  • Links ruilen
  • Gastbloggen
  • Goede content schrijven waardoor veel mensen linken naar jouw website (=backlink)

Lees hier meer over linkbuilding

Waarom zijn backlinks belangrijk voor SEO?

Je kunt een goede backlink zien als een soort van ‘stem’ op jouw website. Hoe meer stemmen jouw website krijgt, hoe beter dat is voor de autoriteit (=waarde) van jouw website. De autoriteit is weer een onderdeel van de algehele SEO strategie. Hoe meer waarde jouw website heeft, hoe beter dit is voor je posities in de organische zoekresultaten.

Meer informatie

Wil je meer weten over backlinks, of heb je hulp nodig bij het verzamelen van backlinks? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op. Onze specialisten helpen je graag verder!

Neem contact op

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.