Google Analytics

Veel ondernemers investeren in een nieuwe website. De website wordt gezien als het visitekaartjevoor bestaande klanten en speelt een steeds grotere rol bij het genereren van leads voor nieuwe opdrachten. Waar vroeger een eenvoudige teller voldeed voor het bijhouden van bezoekersstatistieken wordt tegenwoordig meer informatie verlangt.

Google biedt met Google Analytics een krachtig programma voor het bijhouden van deze bezoekersgegevens. Deze gratis online tool kan vrij eenvoudig worden geactiveerd door een code in het script van uw website te plaatsen en levert kostbare informatie op. In deze column zal ik ingaan op een aantal interessante statistieken.

Bezoekersgegevens

De meest gebruikte statistieken uit Google Analytics zijn de bezoekersgegevens. Hieronder vallen het aantal unieke bezoekers, het aantal paginaweergaves per bezoek en de gemiddelde tijd op dewebsite. Door deze gegevens regelmatig te vergelijken met eerdere periodes kan er inzicht worden gekregen in bezoekerstrends en het effect van aanpassingen aan de website.

Verkeersbronnen

Een tweede belangrijke statistiek is de herkomst van de bezoekers op de website. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen direct verkeer en verwijzende sites met links naar de website. Daarnaast worden hier de bezoekers via het organische (gratis) gedeelte van Google gemeten en worden eventuele Google Adwords bezoekers weergegeven. Door deze cijfers te analyseren kan er een duidelijk beeld worden geschetst van de huidige vindbaarheid op het internet en het effect van advertentiecampagnes.

Inhoud

Als laatste is het van belang om te weten welke pagina’s op de website worden bezocht en op welkepagina’s de bezoeker de website verlaat. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te meten hoe frequent de contactgegevens op uw website worden geraadpleegd. Met deze informatie kan de opbouw en inhoud van de website worden aangepast om daarmee de kans op een nieuwe lead te vergroten.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Google Analytics voor uw website? Neem dan contact op via r.bremer@bsmedia.nl.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.