Met slechts enkele stappen hoger in Google komen!

Hoger komen in Google, dat is voor veel bedrijven een wens. Weet u dat het mogelijk is om binnen slechts enkele stappen hoger te komen in Google? In dit artikel wordt uitgelegd hoe u door middel van slechts enkele stappen hoger in zoekmachines kunt komen.

Zoekwoorden bepalen

De eerste stap is direct de belangrijkste, namelijk het bepalen van zoekwoorden op u website. Zoekwoorden zijn zeer belangrijk voor uw website. Deze woorden moeten zijn vermeld op de website, zodat zoekmachines deze oppikken en uiteindelijk zoekers via de organische zoekresultaten naar uw website leiden. Daarom is het belangrijk om te weten waar uw bezoeker op zoekt. Daarvoor kunt een keywordanalyse doen en gebruik maken van de Zoekwoord Planner van Google. Vermeld in de zoekwoorden de regio waar u actief bent. Stel dat u autobanden verkoopt in Amsterdam, dan moet u niet alleen ‘autobanden’ als keyword gebruiken. ‘Autobanden Amsterdam’ of ‘autobanden kopen Amsterdam’ zijn dan betere zoekwoorden. Via Google Analytics en Google Webmaster Tools kunt u achterhalen waar uw bezoekers vandaan komen en waar ze precies op zoeken om op uw website te komen.
google zoekwoord planner

Deel uw website goed in

Een website moet er uitnodigend uitzien. Als uw website er niet uitnodigend genoeg uitziet, zal de bezoeker snel de website verlaten. De bezoeker zal dan op zoek gaan naar een andere website die wél uitnodigend. Stel, uw bezoeker wil graag tarieven te weten komen. Maar als het even duurt voordat deze gevonden zijn, zal de bezoeker snel geneigd zijn om weg te gaan en op zoek te gaan naar een andere website. Simpelweg omdat uw website niet goed is ingericht.

Websites waarop de bezoekers vrijwel direct weer weg zijn, krijgen van Google een lagere ranking. Zorg daarom dat u een website met waarde heeft, bezoekers moeten direct vinden wat ze zoeken. Een goede ingedeelde website levert niet alleen een hogere ranking in Google op, maar zal ook leiden tot meer conversie.

Schep duidelijkheid voor de bezoeker

Als een bezoeker op uw website zit, is het belangrijk dat de bedoeling van de website duidelijk is. Welke stappen moet de bezoeker doorlopen om een bepaald doel te bereiken? Als de website onoverzichtelijk is, zal de bezoeker snel afhaken. Zorg voor duidelijke afbeeldingen op de website die goed weergeven waar de website over gaat. Investeren in uw website is een must om hoger in Google te komen. Geef uw bezoeker wat hij of zij wil.

We verduidelijken deze stap aan de hand van het volgende voorbeeld:
Stel uw bezoeker is op zoek naar het telefoonnummer van uw bedrijf. De bezoeker komt terecht op de homepagina. Hier zal de bezoeker rondkijken naar een telefoonnummer. Als de bezoeker deze niet vindt, zal de bezoeker op zoek gaan naar een contactpagina. Eenmaal op de contactpagina aangekomen moet de bezoeker het telefoonnummer kunnen vinden. Wanneer dit niet het geval is, zal de bezoeker in veel gevallen afhaken.

Teksten op de website

Goede teksten op een website zijn erg belangrijk om hoger in Google te komen. Niet alleen de bezoekers moeten weten waar uw website over gaat, ook Google moet dit weten. Daarnaast zal Google opmerken of de teksten op uw website boeiend zijn. Google ziet namelijk of bezoekers voor een lange tijd op uw website blijven. Zorg daarom voor goede, informatieve en boeiende teksten. Natuurlijk moeten deze foutloos geschreven zijn. Google zal uw website gaan zien als een website met kwalitatieve content. Dat is bepalend voor Google Pagerank en uiteindelijk de ranking in zoekresultaten. Daarnaast moet u weten waar mensen op zoeken.

Bloggen!

Google houdt van nieuwe content. Maar bloggen is wat anders dan teksten op uw website wat we hierboven bespraken. Bloggen valt namelijk onder een apart kopje op uw website. Bloggen is een ideaal middel om kennis over te brengen aan uw doelgroep. En het grote voordeel: bezoekers komen naar uw website toe en dat zal opgemerkt worden door Google. Kies er dus voor om te bloggen en voorzie uw website wekelijks van een nieuwe blog met informatieve content. De bezoekersaantallen op de website zullen toenemen en Google zal uw website opmerken als een website met waardevolle content voor bezoekers.

De inzet van social media

Het bereik van uw website zal een stuk krachtiger worden door het gebruik van social media. Met social media kunt u een flink netwerk bereiken om zodoende de mensen op de hoogte te stellen van wat uw website te bieden heeft. Zet Twitter, Facebook en Google+ in om mensen te bereiken. Dat zal automatisch leiden tot meer bezoek op uw website. De inzet van social media zal ook worden opgepikt door Google. U zult sociale autoriteit opbouwen waardoor uw website hoger scoort in Google. Natuurlijk is social media een uitstekend middel om uw blogs op te delen.

Afbeeldingen optimaliseren

Ook is het van belang om uw afbeeldingen SEO te optimaliseren. Hier hebben we eerder al een blog over geschreven, deze is het aanraden waard om te lezen!

Conclusie om hoger in Google te komen

Als u de bovenstaande stappen doorloopt, zal dit op de langere termijn resultaat bieden. Google moet namelijk eerst ‘ontdekken’ dat u uw website anders heeft ingedeeld, zoekwoorden heeft bepaald, teksten herschreven en ga zo maar door. Maar wanneer u actief met de stappen aan de slag gaat, zult u het resultaat merken en zal uw website hoger in Google komen te staan en dat is natuurlijk wat u wilt.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.