Tip: Eigen IP-adres uitsluiten in Google Analytics

Wanneer u bewust bezig bent met het monitoren van uw website statistieken in Google Analytics, mag u niet vergeten om uw eigen IP-adres uit te sluiten. Het IP-adres is uw unieke adres op het internet. Als u een website bezoekt, krijgt de website inzage in uw IP-adres. Wanneer u uw eigen website bekijkt of er aan werkt, doet u dit vaak vanaf hetzelfde IP-adres. Het kan dan lijken of u heel veel bezoek op uw website heeft, terwijl u dit zelf bent. Daarom is het verstandig om uw eigen IP-adres uit te sluiten. Maar hoe sluit u een IP-adres uit in Google Analytics?

Hoe IP-Adres uitsluiten in Google Analytics?

– Allereerst moet u inloggen op Google Analytics en de site kiezen waarvoor u het IP-Adres wilt uitsluiten.
– Ga vervolgens naar ‘beheerder’, bovenin uw scherm.

google analytics beheerder– Vervolgens komt u in het beheerderdashboard terecht. Kies voor ‘Filters’ onder ‘Dataweergave’

google analytics filter instellen
– U bent nu in het filteroverzicht. Klik op de rode knop ‘+ Nieuw filter’. U komt dan in het volgende scherm:

ip-adres uitsluiten google analytics
Geef de filter een naam en kies voor ‘Vooraf gedefinieerd’. Kies bij filtertype selecteren voor ‘Uitsluiten’ -> ‘Verkeer van IP-adressen’ -> ‘Die gelijk zijn aan’. In de bovenstaande afbeelding staan de instellingen al juist. Vergeet uiteraard niet om uw IP-Adres in te vullen. Weet u niet wat uw IP-adres is? Check deze hier.

IP-Adres Google Analytics uitgesloten

Dat was het! Uw IP-adres is nu uitgesloten in Google Analytics. Werkt u met meerdere mensen aan de website? Bijvoorbeeld een webbouwer, een SEO-specialist en een content manager? Vergeet dan niet om al deze IP-adressen uit te sluiten!

Heeft u een vraag? Een van de door Google gecertificeerde campagnemanagers van B&S Media helpt u graag!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.