Waarom WordPress als CMS-systeem?

Waar we in het verleden veel websites gebouwd zagen worden met een eigen CMS-systeem en in de beginjaren van webdesign er nog volop gecodeerd werd in HMTL, is WordPress een CMS-systeem dat erg in opkomst is. Er worden zelfs complete websites mee gebouwd. Hoe komt het zo dat WordPress zo in opkomst is? Dat komt omdat WordPress werkt! Zowel voor de eindgebruiker, de eigenaar van de website als de websitebouwer. En daarmee  onderscheid WordPress zich ten opzichte van de rest. Het is niet voor niets dat het CMS-syteem meer dan 50 miljoen keer per half jaar wordt gedownload.

Waarom WordPress? Gemakkelijk in beheer!

Een standaard WordPress installatie heeft al veel functionaliteiten, maar dit kan door middel van extra plug-ins worden uitgebreid. WordPress is gemakkelijk in beheer. Een uurtje studie kan u al veel informatie opleveren over het CMS-systeem en eigenlijk bent u dan al klaar om de website te beheren. Daarnaast is WordPress een ideaal systeem om websites in te bouwen en biedt het een stabiele en goede basis. En dat is ontzettend belangrijk voor een CMS-systeem.

De voordelen van WordPress:

  • Zeer gebruiksvriendelijk
  • Gratis
  • Veilig en stabiel
  • Een goede basis voor zoekmachine optimalisatie
  • Uit te breiden met functionele plug-ins
  • Eenvoudige social media integratie
  • Goede basis voor online vindbaarheid

Google en WordPress

Natuurlijk wil iedereen met zijn website zo hoog mogelijk in Google staan. WordPress websites hebben wat dat betreft net een streepje voor. Google houdt namelijk van WordPress websites. WordPress is namelijk zeer zoekmachinevriendelijk. Dat betekent een snelle en goede indexatie. Daarnaast is de URL-structuur al goed opgebouwd en zit de technische code van een WordPress website goed in elkaar. Het CMS-systeem is erop gericht om Google zo gemakkelijk mogelijk een website te laten lezen en dat betekent een hoge ranking in Google!

WordPress staat niet stil

Het is ontzettend belangrijk dat een CMS-systeem in ontwikkeling blijft. Mocht er een lek of een fout zijn, dan moet dit natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost. De WordPress community is zeer groot en is dagelijks bezig met het ontwikkelen en verbeteren van het CMS-systeem. Zo hebben aan de WordPress 4.0 versie bijna 200 mensen meegewerkt. Een ieder die een bijdrage wil leveren, kan dat doen en dat komt het CMS-systeem uiteraard ten goede.

Conclusie van WordPress

WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk CMS-syteem en eenvoudig in gebruik. Daarnaast kent het vele extra functionaliteiten die het gebruik van de website nog meer optimaliseren. WordPress legt een goede basis voor zoekmachine optimalisatie en dat is belangrijk om hoog te scoren in Google. Nagenoeg alles is mogelijk met WordPress en daarmee is WordPress de perfecte keuze voor uw nieuwe website.

Wilt u een nieuwe website? B&S Media heeft al vele klanten geholpen op het gebied van webdesign en voor hen WordPress websites ontwikkelt en geoptimaliseerd. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.