Wat heeft de Google update Mobilegeddon uitgericht tot nu toe?

Op 21 april is door Google de update doorgevoerd dat niet-mobielvriendelijke websites lager gewaardeerd worden in de zoekresultaten. Veel SEO-goeroes voorspelden dan ook dat websites, die niet mobielvriendelijk zijn, minder bezoekers op hun website zouden krijgen en dat betekent het mislopen van klanten. De update wordt dan ook niet voor niets ‘Mobilegeddon’ genoemd. Maar is deze angst terecht? Wij zijn voor u op onderzoek uitgegaan.

Zijn de rankings veranderd?

Zijn de rankings nu direct veranderd? Ja, uit dit onderzoek van NRCQ blijkt dat er wel degelijk grote verschillen in de rankings zijn opgetreden. Daarnaast komen grote websites als Blokker.nl, ANP.nl en Rotterdam.nl niet door de mobielvriendelijke keuring. Voor hen is het kiezen of delen. Of de website mobielvriendelijk maken of de gevolgen ervan slikken.

Desktop rankings (nog) niet veranderd

In eerste instantie was er de angst dat deze update ook de rankings van de desktops zou beïnvloeden. Dat lijkt voorlopig niet het geval. Alleen de zoekresultaten van de smartphones worden door deze update beïnvloed. Maar het ligt voor de hand dat mobielvriendelijkheid in de toekomst ook een rankingfactor zal worden voor desktops. Google rolt alles nu eenmaal heel gefaseerd uit.

De update is feitelijk 21 april ingegaan, maar is nog lang niet klaar. Als SEO-expert is het dus ontzettend belangrijk om de rankings goed in de gaten te houden. Maar dat geldt natuurlijk ook voor uw website! U wilt toch immers ook goed blijven scoren in de zoekresultaten en klanten blijven binnen halen via uw website?

De feiten van Mobilegeddon op een rijtje:

We zetten de feiten die door de update van Google aan het licht zijn gekomen even op een rijtje:

  • Websites die niet mobielvriendelijk zijn en dus geen ‘mobile-friendly’ label hebben, kunnen in de zoekresultaten op mobiele apparaten lager gerankt worden.
  • Er zijn wel degelijk (grote) verschillen te ontdekken in rankings van websites blijkt uit onderzoek van NRCQ.
  • De update loopt nog steeds door. Dus is uw website nu nog niet mobielvriendelijk en heeft u geen verandering gemerkt? Grote kans dat dat in de toekomst wel gebeurt.
  • De update is nog niet volledig doorgevoerd en het kan dus nog weken duren voordat uw website ‘getroffen’ wordt.

B&S Media zal voor u de uitwerking van de update nauwlettend in de gaten houden. Heeft u een vraag over de update of wilt u uw website mobielvriendelijk laten maken? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag!

Geen enkele update van B&S Media meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.