Accountantskantoor Sterkenburg

Lokaal domineren online

Case Accountantskantoor Sterkenburg

Het bedrijf

Geen uurtje factuurtje. Geen verrassingen achteraf. Gewoon een vaste prijsafspraak en gratis advies. Zo doen ze zaken bij Accountantskantoor Sterkenburg. Voor hen is service als de calculator die ze gebruiken: je kan er op rekenen. Open communicatie staat daarbij voorop. Zo heb je als ondernemer geen omkijken naar je administratie, maar ben je wel op de hoogte van de fiscale en financiële stand van zaken.

Robots als rivaal

De accountancybranche ziet al jaren het aantal beoefenaars groeien. De afgelopen tien jaar zijn er 8.000 bedrijven bijgekomen, waarbij het merendeel bestaat uit eenmanszaken en zzp’ers. Ook het aantal kleine kantoren is gegroeid. Daarentegen staat het beroep van accountant al sinds 2013 op de lijst van beroepen dat door robotisering wordt bedreigd. De kans dat het beroep gaat verdwijnen in de komende twintig jaar? Zo’n 94 procent, berekende onderzoekers van Oxford. De accountants die de transformatie maken naar continu en proactief adviseren, zullen dus als winnaars uit de bus komen. Er zal behoorlijk geïnvesteerd moeten worden en de concurrentie op de adviesmarkt is fors. Middelgrote en kleine kantoren richten zich daarbij op een gespecialiseerde doelgroep in een regionaal of lokaal gebied. Voor hen is het niet alleen de vraag of zij digitalisering het hoofd kunnen bieden; zij zullen ook op de voorgrond moeten treden om pro-actief klanten te werven. Bij Accountantskantoor Sterkenburg hebben ze daar wat op gevonden: investeren in SEO. Met hoge organische posities op relevante zoekwoorden, worden ze namelijk uitstekend gevonden door hun doelgroep.

 

Onderzoek

Onderzoek

Allereerst is er in kaart gebracht welke zoektermen worden gebruikt door uiteenlopende doelgroepen.

Techniek

Techniek

Er zijn vervolgens technische optimalisaties doorgevoerd zodat de website optimaal geïndexeerd wordt.

Content

Content

Ook zijn er verschillende landingspagina’s geschreven waar de gebruikte zoektermen op terugkomen.

Autoriteit

Autoriteit

Door het versterken van het linknetwerk, verwijzen er nu meer kwalitatieve websites naar de website.

Wat zegt de klant?

Accountantskantoor Sterkenburg is al jaren klant van B&S Media en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Wij hebben in de afgelopen jaren gemerkt dat wij meer potentiële klanten via onze website krijgen dan daarvoor. Waarom wij gekozen hebben om het uit te besteden is, omdat wij ons wilden bezig houden met waar wij goed in zijn, namelijk accountancy, wat B&S ook doet binnen hun vakgebied. Zo heeft ieder zijn steel. Kortom, wij zijn erg tevreden en houden van de korte lijntjes en de goede communicatie tussen B&S Media en accountantskantoor Sterkenburg.

Marie-Louise Dirkse
+

Posities gestegen

+

Top 10 posities

+

Top 5 posities

SEO resultaten

Inmiddels staan we met maar liefst 17 van 18 geoptimaliseerde zoekwoorden in de top 10 van organische zoekresultaten. Wat dit resultaat extra glans geeft, is dat de site op 14 van deze trefwoorden onvindbaar was vóór we zijn begonnen met optimaliseren.

Extra trots zijn we op de hoge zoekwoordposities voor de woorden ‘accountant utrecht’ en ‘accountantskantoor utrecht’. Maandelijks wordt alleen al naar deze twee zoektermen 430 keer gezocht. Met een stevige derde plek kunnen ze bij Sterkenburg dus rekenen op behoorlijk wat verkeer. En dan rekenen we de bezoekers vanuit de overige 15 zoektermen nog niet eens mee…

 

Wij werken aan dit project

Klaas B&S Media

Klaas

Sr. Internet Marketing Adviseur

Remco B&S Media

Remco

Sr. SEO Specialist

Leyla B&S Media

Leyla

SEO Specialist

Ook betere resultaten?

Benieuwd of er voor jouw bedrijf ook betere resultaten te behalen zijn online? Laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.